22:03 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα πραγματοποιηθεί το πρωί στις 11, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης, όπως αναφέρει και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων συμπεριλαμβάνονται:

  • Εισήγηση όσον αφορά στην επιλογή Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.
  • Εισήγηση για τον καθορισμό της θητείας των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο. 
  • Η παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τους υφυπουργούς, Απόστολο Βεσυρόπουλο και Γεώργιο Ζαββό των νομοθετικών πρωτοβουλιών για τον «Κώδικα διευθέτησης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας», το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση των Οδηγιών 2018/843 και 2019/2177 που αφορούν στην πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας καθώς και το νομοσχέδιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου.
  • Εκ μέρους του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, θα υπάρξει εισήγηση για την ενσωμάτωση της «νέας γενιάς» οδηγιών για τα απόβλητα.
  • Από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, θα υπάρξει εισήγηση για το νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων του δημοσίου τομέα.
  • Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, θα παρουσιάσει εισήγηση σχετικά με τους βασικούς άξονες για την αναμόρφωση του νόμου 2190-1994.
  • Εισήγηση εκ μέρους του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και του υφυπουργού, Γιάννη Τσακίρη που αφορά στην έγκριση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης.
  • Ενημέρωση για την κατασκευή νέου τεχνητού εμποδίου καθώς και την αναβάθμιση και επισκευή του ήδη υφιστάμενου αλλά και έργων στην οριογραμμή της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Tags:
Συμβούλιο της Επικρατείας, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανάπτυξη, Χρήστος Σταϊκούρας, Κωστής Χατζηδάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Άδωνις Γεωργιάδης, τηλεδιάσκεψη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυβέρνηση, υπουργικό συμβούλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK