16:16 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Απάντηση για την ελληνική σημαία στο Προεδρικό Μέγαρο απέστειλε η Προεδρία της Δημοκρατίας στον Κυριάκο Βελόπουλο, απαντώντας σε σχετική επιστολή.

Η ελληνική σημαία «υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει» στο Προεδρικό Μέγαρο και στο γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζεται σε απάντηση του ιδιαίτερου γραφείου της κας Σακελλαροπούλου προς τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος είχε στείλει επιστολή ζητώντας να πληροφορηθεί για την απουσία της ελληνικής σημαίας.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είχε στείλει επιστολή στις 27 Αυγούστου με θέμα «Τοποθέτηση ελληνικής σημαίας στο Προεδρικό Μέγαρο».

Σε αυτή ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Με μεγάλη μας όμως λύπη, διαπιστώσαμε ότι από της ανάληψης από μέρους σας των καθηκόντων ως Προέδρου της Δημοκρατίας, προφανώς εκ παραδρομής λόγω αβλεψίας ή παράλειψης των συνεργατών σας, η σημαία της Ελλάδος λείπει από το Μέγαρο, αλλά και από τα γραφεία σας» καθώς και ότι «κατά την δεξίωση για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας που έλαβε χώρα στον αύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου, απουσίαζε η σημαία».

Σε απάντησή του προς τον κ. Βελόπουλο, ο Ηλίας Νάτσιος, διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου της Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζει ότι «η ελληνική σημαία ουδέποτε έπαψε να κυματίζει στο Προεδρικό Μέγαρο» κάτι που ορίζει άλλωστε η σχετική νομοθεσία.

«Ουδέποτε επίσης η ελληνική σημαία, όπως και η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπαψαν να κοσμούν το Γραφείο της Προέδρου, καθώς και άλλους χώρους του Μεγάρου. Τέλος, στην τελετή για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας που έλαβε χώρα στις 24 Ιουλίου 2020, και οι δύο αυτές σημαίες ήταν τοποθετημένες σε περίοπτο σημείο στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, και μάλιστα μπροστά στο Περίπτερο, όπου η Πρόεδρος δεξιώθηκε τους Πολιτικούς Αρχηγούς» προσθέτει.

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι «δύο μέρες μετά την ορκωμοσία της, δηλαδή στις 15 Μαρτίου 2020, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας από την Προεδρική Φρουρά στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, προκειμένου να υπογραμμίσει, με την πρώτη αυτή δημόσια εμφάνισή της, την προσήλωσή της στο υψηλότερο σύμβολο της πατρίδας μας, στο οποίο συμπυκνώνεται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του έθνους».

Καταλήγοντας, ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, επισημαίνει τα εξής:

«Ενόψει αυτών, η έκκληση που απευθύνετε με την ίδια επιστολή, στην Πρόεδρο, να μεριμνήσει για την άμεση τοποθέτηση της ελληνικής σημαίας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, του Προεδρικού Μεγάρου, είναι άνευ αντικειμένου και οφείλεται, θέλουμε να πιστεύουμε, σε αβλεψία ή κακή πληροφόρηση. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σέβεται και τιμά απεριόριστα τον εθνικό και θρησκευτικό συμβολισμό της σημαίας. H ελληνική σημαία υπήρχε ανέκαθεν, υπάρχει και θα υπάρχει στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς και στο Προεδρικό Γραφείο. Όχι απλώς διότι αποτελεί υποχρέωση επιβεβλημένη από τον νόμο, αλλά, ιδίως, διότι το επιτάσσει το ηθικό και πατριωτικό μας χρέος».
Tags:
Κυριάκος Βελόπουλος, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Προεδρικό Μέγαρο, Ελλάδα, σημαία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK