10:03 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Δεν φοβόμαστε τίποτα, προετοιμαζόμαστε για τα πάντα» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον κίνδυνο «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία.

«Η Ελλάδα δεν παρασύρεται ούτε από λεκτικές προκλήσεις ούτε από την επιχείρηση στρατικοποίησης όλων αυτών των ενεργειών που κάνει η Τουρκία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως τόνισε, το μήνυμα που στέλνεται προς την Τουρκία είναι πλέον ξεκάθαρο. «Είτε έμπρακτη αποκλιμάκωση είτε κυρώσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, η Τουρκία συνεχίζοντας τις προκλητικές ενέργειες, «δεν διαβάζει σωστά το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Δεν φοβόμαστε τίποτα, προετοιμαζόμαστε για τα πάντα» ξεκαθάρισε ο κ. Πέτσας.

Για τoυς σημερινούς τουρκικούς ισχυρισμούς για παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Ελλάδα, με αφορμή τη δημοσίευση μιας φωτογραφίας από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην οποία απεικονίζονται Έλληνες στρατιώτες να αποβιβάζονται στο Καστελλόριζο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι όταν η Τουρκία κάνει συνεχώς προκλητικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας, τότε αυτή πρέπει να δείχνει ότι έχει την αποτρεπτική δύναμη που χρειάζεται για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Απαντάμε όπως πρέπει και αυτό που λέμε συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Ότι εμείς είμαστε μια χώρα που δεν προκαλεί, είμαστε μια χώρα η οποία διαφυλάσσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Δεν επιτίθεται ούτε λεκτικά ούτε, φυσικά, στρατιωτικά. Η συμπεριφορά μας είναι σεβασμού προς το διεθνές δίκαιο. Όταν κάποιος έχει "casus belli" εναντίον της Ελλάδας, όταν κάνει συνεχώς προκλητικές ενέργειες εναντίον της, τότε η Ελλάδα πρέπει να δείχνει ότι έχει την αποτρεπτική δύναμη που χρειάζεται για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

Tags:
Τουρκία, Ελλάδα, Καστελλόριζο, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK