18:16 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με τη νέα παράνομη τουρκική NAVTEX, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας πως «η Ελλάδα δεν εκβιάζεται».

Ανακοίνωση, μέσω της οποίας υπογραμμίζει τον εμπρηστικό ρόλο που προσπαθεί να παίξει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο, εξέδωσε το υΥπουργείο Εξωτερικών, μετά τη δημοσιοποίηση της νέας παράνομης τουρκικής NAVTEX για το Oruc Reis.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας το ελληνικό υπουργείο: «Η Τουρκία συνεχίζει να εκπληρώνει πιστά τον ρόλο του ταραξία», ενώ σε άλλο σημείο υπογραμμίζεται κατηγορηματικά πως «η Ελλάδα δεν εκβιάζεται».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρει τα εξής:

Η Τουρκία συνεχίζει να εκπληρώνει πιστά το ρόλο του ταραξία και του παράγοντα αστάθειας στην περιοχή.

Να αγνοεί εκκλήσεις για διάλογο και να κλιμακώνει τις προκλήσεις της.

Να αυτοεγκλωβίζεται στα αδιέξοδα των δικών της επιλογών. Να υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή εξωθώντας τη διεθνή κοινότητα να λάβει μέτρα.

Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται.

Βασιζόμενη αποκλειστικά στο Διεθνές Δίκαιο, στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και στους κανόνες καλής γειτονίας, θα συνεχίσει να επιδιώκει συμφωνίες για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών της με όλες τις χώρες της περιοχής.

Kαλούμε την Τουρκία να αποστεί από τα καθημερινά παραληρήματα στα οποία επιδίδεται και να εργαστεί για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής.

Tags:
ανακοίνωση, Navtex, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK