14:24 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (460)
0 0 0
Βρείτε μας

Για την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο μίλησε ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το άνοιγμα των σχολείων, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τουρκική προκλητικότητα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Πέτσας, η Αθήνα δεν παρασύρεται σε λεκτικές προκλήσεις, ούτε στην προσπάθεια στρατικοποίησης που επιχειρεί η Τουρκία.

«Παραμένουμε σταθερά στο τρίπτυχο που διέπει τις δράσεις μας: έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους μας στο πλευρό μας και τη δύναμη να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στη συνέχεια μάλιστα, ο πρόσθεσε πως «η Τουρκία πλέον έχει έναν δρόμο, είναι στη σέντρα, μπορεί να διαλέξει το γήπεδο που οδηγεί στην έμπρακτη αποκλιμάκωση ή το γήπεδο που οδηγεί στις κυρώσεις».

Τέλος, στα θέματα εξοπλισμών και ενίσχυσης της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας, θα είναι πολύ σαφής ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις ανακοινώσεις που θα κάνει στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Νέα NAVTEX από Άγκυρα και αντι-NAVTEX από Αθήνα

Αντι-NAVTEX εξέδωσε ο σταθμός της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού Ηρακλείου Κρήτης με αφορμή τη νέα οδηγία που εξέδωσε χθες, Δευτέρα, η Τουρκία για το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis. 

Όπως τονίζεται στην αντι-NAVTEX, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, είναι άκυρη η τουρκική NAVTEX, έχει εκδοθεί από μη εξουσιοδοτημένη υπηρεσία και η τουρκική δραστηριότητα είναι παράνομη καθώς αφορά σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σημειώνεται ότι το σημείο που δέσμευσε η Άγκυρα χθες το βράδυ είναι λίγο πιο βόρεια από αυτά που είχε δηλώσει με τις προηγούμενες NAVTEX. 

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ανανέωση της NAVTEX για το σεισμογραφικό σκάφος και, σύμφωνα με τη νέα οδηγία, θα παραμείνει στην περιοχή έως την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (460)
Tags:
θαλάσσιες έρευνες, έρευνες, έρευνα, Καστελόριζο, Καστελλόριζο, Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, Oruc Reis, Navtex, τουρκική προκλητικότητα, προκλήσεις, ελληνοτουρκικά, Τουρκία, Ελλάδα, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK