04:36 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στο Καστελλόριζο θα βρεθεί για τον εορτασμό της 77ης Επετείου Απελευθέρωσης του νησιού, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δέχτηκε την πρόσκληση του δημάρχου Μεγίστης, Γιώργου Σαμψάκου.

Ως εκ τούτου θα παραστεί στον εορτασμό της 77ης Επετείου Απελευθέρωσης του Καστελλόριζου, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.

Το Καστελλόριζο έχει βρεθεί στο επίκεντρο της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο αφού η Τουρκία συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. 

O σταθμός της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού Ηρακλείου Κρήτης με αφορμή τη νέα οδηγία που εξέδωσε τη Δευτέρα η Τουρκία για το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, εξέδωσε αντι-NAVTEX.

Όπως τονίζεται στην αντι-NAVTEX, είναι άκυρη η τουρκική NAVTEX, έχει εκδοθεί από μη εξουσιοδοτημένη υπηρεσία και η τουρκική δραστηριότητα είναι παράνομη, καθώς αφορά σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σημειώνεται ότι το σημείο που δέσμευσε η Άγκυρα είναι λίγο πιο βόρεια από αυτά που είχε δηλώσει με τις προηγούμενες NAVTEX. Και η νέα ναυτική αγγελία εκδόθηκε από τον σταθμό της Αττάλειας.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ανανέωση της NAVTEX για το σεισμογραφικό σκάφος και, σύμφωνα με τη νέα οδηγία, θα παραμείνει στην περιοχή έως την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Tags:
Τουρκία, Ελλάδα, επίσκεψη, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Καστελόριζο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK