05:53 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (506)
0 0 0
Βρείτε μας

Τη δυσαρέσκεια της Αθήνας αναφορικά με τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, για διάλογο Ελλάδας και Τουρκίας, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σε αυστηρό τόνο σχολίασε τα όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Ο καθένας που κατέχει δημόσιο αξίωμα πρέπει να κινείται με τη σοβαρότητα που επιβάλλει η θέση που κατέχει. Και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κατέχει μια μεγάλη θέση» διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Κληθείς να απαντήσει για τον αν θα υπάρξει ένα νέο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά προς το παρόν το ενδεχόμενο αυτό είναι μακριά. 

Διευκρίνισε ότι ο κ. Στόλτενμπεργκ κατέθεσε προτάσεις για την αποφυγή ατυχήματος σε τεχνικό επίπεδο.

«Επομένως αυτό απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ως συμφωνία για επανέναρξη διάλογου. Παραμένει το ζήτημα της έμπρακτης αποκλιμάκωσης από πλευράς Τουρκίας» ξεκαθάρισε. «Επρόκειτο για έγγραφο τεχνικού ενδιαφέροντος σε προγραμματισμένη Σύνοδο στην οποία βρισκόταν ο στρατιωτικός υπεύθυνος. Ένα έγγραφο τεχνικού ενδιαφέροντος, για το οποίο ζητήθηκε η αντίδραση και οι προτάσεις των πλευρών, δεν είναι κείμενο συναίνεσης για επανέναρξη συζητήσεων ή να έχουν συμφωνήσει Ελλάδα–Τουρκία για επανέναρξη διαλόγου…»

Όπως και ο πρωθυπουργός, έτσι και ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως έμπρακτη αποκλιμάκωση από πλευράς Άγκυρας σημαίνει άμεση αποχώρηση όλων των τουρκικών πλοίων από την περιοχή.

«Δεν μπορεί να γίνει σήμερα αυτό, και αύριο να έχουμε παράνομη ΝΑVΤΕΧ» ανέφερε ως προς την προοπτική ενός διάλογο.

Ο ίδιος ανέφερε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ενημερωθεί τα αποτελέσματα της χθεσινής επικοινωνίας της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, με τον Ταγίπ Ερντογάν.

 «Να κάτσουμε να λύσουμε το χρόνιο πρόβλημα, την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, που επηρεάζει τις σχέσεις μας και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αν δεν καταλήξουμε κάπου, μπορούμε να καταρτίσουμε συνυποσχετικό και να λυθεί το θέμα στη Χάγη» κατέληξε. 
Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (506)
Tags:
Άγκυρα, Αθήνα, διάλογος, Τουρκία, Ελλάδα, ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK