00:35 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (510)
0 0 0
Βρείτε μας

Στη στάση της Τουρκίας αναφέρθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια συνάντησης με Κινέζο αξιωματούχο.

Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε δηλώσεις της σήμερα, Παρασκευή, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον επικεφαλής του κεντρικού οργάνου Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Γιάνγκ Γιετσί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η Ελλάδα επιδιώκει να αναπτύσσει σχέσεις καλής γειτονίας με όλα τα κράτη της περιοχής και αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, ενώ αντιθέτως, η Τουρκία, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, υπονομεύει τον διάλογο» ανέφερε η κα Σακελλαροπούλου.

Ο Γιάνγκ Γιετσί, από την πλευρά του, συμφώνησε με τη σημασία διατήρησης της ειρήνης και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόσθεσε ότι η Κίνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Ο Κινέζος αξιωματούχος αναφέρθηκε και στο Κυπριακό σημειώνοντας ότι η Κίνα στηρίζει πάγια την εξεύρεση λειτουργικής και δίκαιης λύσης, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα, μετέφερε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, και υπογράμμισε ότι η επίσκεψή του αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας.

Η κα Σακελλαροπούλου εξέφρασε την επιθυμία και της Ελλάδας για περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς. Επιπλέον, ευχαρίστησε τον κ. Γιάνγκ για την υποστήριξη που έδωσε η Κίνα στην Ελλάδα εν μέσω κορονοϊού με την αποστολή υγειονομικού υλικού.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε, τέλος, στο Έτος Πολιτισμού Ελλάδας-Κίνας 2021, που όπως παρατήρησε, συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και που θα επιτρέψει την ανάληψη δράσεων που θα φέρουν πιο κοντά τους δύο λαούς, φορείς αρχαίων πολιτισμών.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (510)
Tags:
διάλογος, Κίνα, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Ελλάδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK