08:42 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε πως η κυβέρνηση προετοιμάζει τα αντανακλαστικά της στην υγεία και την οικονομία.

Για ανάκαμψη από το 2021 έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, όπου αποκάλυψε και τα βασικά σημεία των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις οποίες θα προχωρήσει το ερχόμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Όπως δήλωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός: «Καλώς εχόντων των πραγμάτων και από τη στιγμή που υπάρξει μια γραμμή παραγωγής του εμβολίου κατά του κορονοϊού από το τέλος Δεκεμβρίου, το 2021 θα μας βρει σε μια πάρα πολύ καλύτερη μοίρα, όχι κατ’ ανάγκην ότι θα έχει εξολοθρευτεί απολύτως ο κίνδυνος από τον ιό, αλλά σίγουρα θα έχουμε μπει σε μια πιο ήρεμη ρότα για να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί η οικονομία μας».

Ο υπουργός διευκρίνισε επίσης πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει με γρήγορα αντανακλαστικά σε υγειονομικά και οικονομικά θέματα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «βαδίζουμε σε πολύ δομημένους οικονομικούς πυλώνες, το 2021 θα είναι μια χρονιά ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού

Ο υπουργός Επικρατείας ερωτήθηκε και για τις ανακοινώσεις που πρόκειται να κάνει ο πρωθυπουργός στη συμπρωτεύουσα.

Όπως δήλωσε «ο πρωθυπουργός έχει να πει αρκετά στη Θεσσαλονίκη, τα οικονομικά δεδομένα της γέφυρας προς τη νέα δημοσιονομική κανονικότητα θα τα αναπτύξει στην ομιλία του το επόμενο Σάββατο».

Όσον αφορά στα οικονομικά, υπογράμμισε πως «η λογική πάνω στην οποία θα κινηθεί ο πρωθυπουργός είναι η γέφυρα προς μια νέα δημοσιονομική ανάκαμψη».

Tags:
κορονοϊός, Γιώργος Γεραπετρίτης, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός, Υγεία, οικονομία, Κυβέρνηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK