16:56 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 0 0
Βρείτε μας

Τηλεδιάσκεψη με τους δημάρχους της Αττικής είχε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με την ατζέντα να περιλαμβάνει διάφορα ζητήματα.

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η θωράκιση των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς καθώς και ο συντονισμός διάφορων προγραμμάτων που έχουν εξαγγελθεί, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης με τους δημάρχους της Αττικής και με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Πολτικής Προστασίας και προέδρου του ΕΔΣΝΑ, όπως αναφέρει και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συνεχής επαγρύπνηση για την πανδημία

Όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού, ο Γιώργος Πατούλης διευκρίνισε πως επιβάλλεται «συνεχής επαγρύπνηση και προσοχή απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς για αποτελεσματικότερη θωράκιση των πολιτών και ιδιαίτερα για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς».

Φυσικά, ο περιφερειάρχης αναγνώρισε το γεγονός πως οι δήμαρχοι κάνουν οτιδήποτε είναι δυνατόν, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών, ενώ διαβεβαίωσε πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, για τη διευκόλυνσή τους.

Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης: «Οι δράσεις της Περιφέρειας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας που δοκιμάζεται σε αυτή την κρίσιμη υγειονομική συγκυρία, θα εφαρμοστούν οριζόντια σε όλους τους δήμους της Αττικής με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα».

Για τη στήριξη των επιχειρήσεων, ο κύριος Πατούλης ανακοίνωσε πως θα δοθεί έμφαση σε όσες δραστηριοποιούνται στην εστίαση, κλάδος που πλήττεται από την πανδημία.

Μιλώντας για την ενίσχυση των προγραμμάτων ανακύκλωσης, ο κύριος Πατούλης υπογράμμισε πως η πρώτη φάση με την παράδοση περίπου 80 σύγχρονων απορριμματοφόρων και καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων ολοκληρώνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσει και β’ φάση.

Μελέτες και χρηματοδότηση των προγραμμάτων

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο περιφερειάρχης έδωσε έμφαση στη σημασία της επιτάχυνσης των μελετών, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση τους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Με συντονισμένες κινήσεις βρισκόμαστε σε συνεχή διαδικασία εξορθολογισμού και εξυγίανσης του προγράμματος εκτελεστέων έργων της Αττικής, με μεταφορά έργων, όπως η ανάπλαση του παράλιου μετώπου και η προμήθεια εξοπλισμού των νοσοκομείων, σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως είναι το ΠΕΠ Αττικής, το Ταμείο Ανάκαμψης και το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης"».

Αγωνία των δημάρχων για τις σχολικές αίθουσες

Οι δήμαρχοι από την πλευρά τους, αναφερόμενοι στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τον μειωμένο αριθμό καθαριστριών στα σχολεία, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να υπάρξουν προσλήψεις.

Παράλληλα, μίλησαν και για το πρόβλημα που έχει προκύψει λόγω του νόμου για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, αφού, όπως είπαν, μεταξύ άλλων, υπάρχει σημαντική έλλειψη αιθουσών που μπορούν να φιλοξενήσουν τα παιδιά.

Για τα συγκεκριμένα ζητήματα ο κύριος Πατούλης αναγνώρισε πως αποτελούν θέματα που χρήζουν άμεσης λύσης και διαβεβαίωσε πως θα τα μεταφέρει στον υπουργό Εσωτερικών, ώστε να εξεταστούν λύσεις.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
πανδημία, κορονοϊός, επιχειρήσεις, σχολεία, Γιώργος Πατούλης, τηλεδιάσκεψη, Αττική, Δήμαρχοι, Περιφέρεια Αττικής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK