11:59 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (105)
0 01
Βρείτε μας

Τη δύσκολη κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αρχές στη Μόρια τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Για τη συνύπαρξη κορονοϊού και μεταναστευτικού μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Κανείς δεν έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα κάτι που είναι μοναδικό: η συνύπαρξη μεταναστευτικού και πανδημίας που κάνει ακόμα πιο δύσκολη μια ήδη δύσκολη κατάσταση» ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ κληθείς να απαντήσει για τις εικόνες από τη Μόρια, με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να μένουν τη νύχτα στους δρόμους. 

Επιβεβαίωσε ακόμη η πυρκαγιά στο ΚΥΤ ήταν εμπρησμός και σημείωσε πως η χώρα αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μια τριπλή πρόκληση δημόσιας υγείας, δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας. 

Ακόμη, υπογράμμισε πως η αλληλεγγύη της Ευρώπης έρχεται πάντα στις δύσκολες στιγμές με μορφή είτε οικονομική είτε μέσων και έκανε γνωστό πως υπάρχει ετοιμότητα από την Ευρώπη να στείλει κοντέινερ, φαγητά κ.λπ.

«Σε περιόδους ηρεμίας όταν πραγματικά χρειαζόταν η αποσυμφόρηση των νησιών, θα θέλαμε μεγαλύτερη αλληλεγγύη από τους εταίρους μας» υπογράμμισε παρ' όλ' αυτά.

Απάντησε ακόμη στο τι πρόκειται να γίνει με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρέθηκαν άστεγοι.

«Πρέπει να αναζητηθεί χώρος και έχουμε μια δυσκολία με τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία όπου θα μπουν σκηνές ώστε να διαμείνουν αυτοί οι άνθρωποι. Πρέπει να γίνουν αυστηρά και ελεγχόμενα κλειστού τύπου κέντρα. Είναι στον δρόμο χιλιάδες σκηνές όμως υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο αντιδράσεις για οποιοδήποτε χώρο που ζητούν να φύγουν από εκεί, και από την άλλη υπάρχει η ελπίδα-επιθυμία των ίδιων των μεταναστών ότι είναι ευκαιρία  να φύγουν. Πρόκειται για έναν αστερισμό συμφερόντων που οδηγεί σε μία δύσκολη κατάσταση», ενώ προσθέτει πως πέντε προτάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση δεν έχουν γίνει αποδεκτές. 

Παράλληλα, σημείωσε πως πρέπει να κατανοηθεί ότι είναι πρώτα θέμα δημόσιας υγείας, ανθρωπισμού, δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας.

«Θα βελτιωθούν οι εικόνες μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, ανέφερε πως το πρόβλημα της Μόριας δεν μπήκε ποτέ κάτω από το χαλί γι' αυτό και υπήρξε σε σύντομο χρονικό διάστημα αποσυμφόρηση από τις 20.000 στις 13.000.

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (105)
Tags:
κορονοϊός, Κυβέρνηση, μετανάστες, Προσφυγικό, Μόρια, Γιώργος Κουμουτσάκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK