02:40 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Σε δήλωση για τα όσα εκτυλίσσονται στη Μόρια τις τελευταίες ώρες προχώρησε την Πέμπτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την ανησυχία της για τη Μόρια εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Τα γεγονότα στη Μόρια δεν προσφέρονται για εκμετάλλευση από κανέναν» τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η καταστροφή στη Μόρια μας γεμίζει οδύνη και ανησυχία».

Η ίδια υπογραμμίζει ότι οι συνθήκες δεν επιτρέπουν κωλυσιεργίες, αποποίηση ή μετάθεση ευθυνών και πολεμικές κραυγές.

«Και κυρίως δεν επιτρέπουν την εθελοτυφλία της Ευρώπης» σημειώνει και υπογραμμίζει ότι «το προσφυγικό και μεταναστευτικό είναι πρωτίστως πρόβλημα ευρωπαϊκό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Μιλώντας για την Τουρκία αναφέρει ότι εργαλειοποιεί το δράμα, χρησιμοποιώντας τους ως μοχλό διαπραγμάτευσης και απειλής για τα γεωπολιτικά της συμφέροντα.

Αναφερόμενη στην τοπική κοινωνία της Λέσβου, τονίζει πως, παρότι επέδειξε συγκινητική αλληλεγγύη και ανθρωπιά και επωμίστηκε αγόγγυστα δυσανάλογο βάρος, παρακολουθεί ανάστατη και φοβισμένη τη διασπορά της έντασης στο νησί, που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη λόγω της υγειονομικής κρίσης.

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πολίτες της Λέσβου και συμμεριζόμαστε τον πόνο των ανθρώπων που είδαν να καίγονται, μαζί με τα λιγοστά τους υπάρχοντα, και όσες ελπίδες τους απέμεναν. Δεν τους θεωρούμε ανώνυμο πλήθος, αλλά άτομα με ταυτότητα και δικαιώματα. Ευχόμαστε να επικρατήσει η μετριοπάθεια και η σύνεση, η αλληλεγγύη και η ενσυναίσθηση. Με οδηγό μας το διεθνές δίκαιο, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και τη διασφάλιση της ειρήνης και ασφάλειας των πολιτών σε όλη τη χώρα, ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κλείσουμε τις πληγές» καταλήγει.
Tags:
Μόρια, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK