00:14 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (105)
0 21
Βρείτε μας

Για την καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια της Λέσβου μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας ότι δεν αισθάνεται υποχρεωμένος να χτίζει καινούρια σπίτια κάθε φορά που τα καίνε.

Οι πρόσφυγες στο ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο «έκαψαν τον καταυλισμό μόνοι τους» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι «να τους χτίζουμε καινούρια» σπίτια κάθε φορά που αυτοί τα καίνε.

«Δεν αισθάνομαι καθόλου υποχρεωμένος κάθε φορά που καίνε αυτοί τα σπίτια που τους χτίζουμε να τους χτίζουμε καινούρια» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Αναφερθείς στην κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο μετά την καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια από πυρκαγιές, ο κ. Γεωργιάδης είπε:

«Πολύ στεναχωριέμαι που τους βλέπω έτσι, αλλά δεν μπορούμε να μην συνυπολογίσουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί έκαψαν τον καταυλισμό μόνοι τους».

Ο υπουργός Ανάπτυξης στάθηκε και στη δημιουργία κλειστών δομών, τονίζοντας ότι «δεν θέλαμε να δείρουμε τους κάτοικους για να γίνουν κλειστές δομές».

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε πως πρόκειται για μια δυσάρεστη κατάσταση για τους κατοίκους της Λέσβου, για τους ανθρώπους που έχουν μείνει χωρίς κατάλυμα και βρίσκονται στους δρόμους, αλλά και για την ίδια τη χώρα που παρουσιάζει αυτή την εικόνα του χάους και της ανοργανωσιάς.

Ο ίδιος απέδωσε την κατάσταση στην ανεξέλεγκτη εισροή ανθρώπων στην Ελλάδα, στη δημιουργία της Μόριας που σταδιακά επεκτάθηκε σε μέγεθος και αριθμό διαμενόντων καθώς και στην «αδυναμία μας», όπως είπε, να πείσουμε τους κατοίκους να φτιάξουμε κλειστές δομές πριν από οκτώ μήνες.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γεωργιάδης διαμήνυσε ότι οι κλειστές δομές θα πρέπει να φτιαχτούν.

«Το σχέδιο πρέπει να προχωρήσει» υπογράμμισε.
Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (105)
Tags:
μετανάστες, πρόσφυγες, Μυτιλήνη, ΚΥΤ Μόριας, Μόρια, Λέσβος, Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK