07:21 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (105)
0 02
Βρείτε μας

«Ένα θετικό από αυτήν τη φοβερή δοκιμασία και την ανθρωπιστική κρίση, είναι ότι έχει γίνει αντιληπτό ότι η κατάσταση εκεί είχε αφεθεί για πάρα πολύ καιρό από όλους» σημείωσε η ΠτΔ.

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, είχε πριν από λίγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Αναφερόμενη στο μεταναστευτικό και την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια μετά το κάψιμο του ΚΥΤ, η ΠτΔ επεσήμανε πως «ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως η Ελλάδα σήκωσε ένα πολύ μεγάλο βάρος, πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι της αναλογούσε και ιδίως κάποια συγκεκριμένα νησιά, με τη Λέσβο να αποτελεί το πιο ακραίο παράδειγμα.

Παράλληλα, χαιρέτισε την άμεση κίνηση που έγινε για τα ασυνόδευτα παιδιά, τονίζοντας ότι «αυτό πρέπει να επιταθεί, γιατί το πιο τραγικό κομμάτι αυτής της ιστορίας είναι οι ανήλικοι και οι ευάλωτες ομάδες».

Από την πλευρά του, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος και στη χθεσινή του επίσκεψη στο νησί της Λέσβου, επανέλαβε πως «η Μόρια θα είναι εδώ να μας θυμίζει όλα όσα πρέπει να αλλάξουμε στην Ευρώπη».

Καταλήγοντας, ο κ. Σχοινάς υποστήριξε πως ίσως το μόνο καλό από αυτήν την τραγωδία είναι ότι ευαισθητοποιείται η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη για την ανάγκη μιας λύσης.

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (105)
Tags:
Μαργαρίτης Σχοινάς, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Λέσβος, φωτιά, πρόσφυγας, πρόσφυγες, δομή μεταναστών, μεταναστευτικό, μετανάστευση, μετανάστης, μετανάστες, ΚΥΤ Μόριας, Μόρια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK