12:09 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (511)
0 0 0
Βρείτε μας

Μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Καστελλόριζο.

«Το γεγονός ότι δεν ανανεώθηκε η τουρκική NAVTEX είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Επιδίωξη όλων πρέπει να είναι η επάνοδος στην ηρεμία και την ομαλότητα».

Αυτό τόνισε τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της σε σκάφη του Λιμενικού και την Πυραυλάκατο «ΜΥΚΟΝΙΟΣ» στο πλαίσιο της παραμονής της στον Δήμο Μεγίστης.

«Η Ελλάδα, όχι μόνο δεν απειλεί κανέναν, αλλά είναι ανοικτή πάντα στον διάλογο, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι σχέσεις καλής γειτονίας και οι κανόνες διεθνούς δικαίου», είπε, ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Ωστόσο, επέμεινε πως είναι η τουρκική πλευρά και οι προκλητικές ενέργειές της αυτές που έχουν προκαλέσει αυτή την πρωτοφανή ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Ένταση με αποδέκτη όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, καθώς απειλείται η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή» πρόσθεσε και συνέχισε:

«Η χώρα μας ακολουθεί τον δρόμο της διπλωματίας και του διαλόγου. Είμαστε σε συνεχή συνεργασία και επικοινωνία με τη διεθνή κοινότητα και τους εταίρους μας, οι οποίοι δείχνουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους. Δεν υποκύπτουμε σε απειλές, ούτε σε εκφοβισμούς».

Χαρακτήρισε «παράδειγμα» των «πατριωτισμό και την αυταπάρνηση των κατοίκων του ακριτικού μας νησιού. Συμβολίζουν την ενότητα του λαού μας και την προσήλωση στην υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος».

Τέλος, υποστήριξε ότι «η άμεση αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας είναι αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική συζήτηση, στη βάση του διεθνούς δικαίου. Ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει η λογική, για το κοινό συμφέρον όλων των λαών της περιοχής».

Στο Κας ο Ακάρ, ζήτησε διάλογο

Να υπενθυμιστεί πως ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, βρέθηκε σήμερα - με σύσωμη την στρατιωτική ηγεσία της γείτονος - στο Κας, απέναντι από το Καστελλόριζο.

Κατά την επίσκεψή του, τόνισε πως η χώρα του είναι «υπέρ του διαλόγου».

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Είμαστε υπέρ της καλής γειτονίας, της φιλίας, υπέρ του διαλόγου, υπέρ της πολιτικής λύσης».

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (511)
Tags:
Χουλουσί Ακάρ, Καστελλόριζο, ελληνοτουρκικά, Άγκυρα, Ελλάδα, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK