16:45 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα αλλά και την πανδημία του κορονοϊού μίλησαν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μήνυμα στην Άγκυρα έστειλαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι απειλές και οι προκλήσεις δεν οδηγούν πουθενά, τόνισαν, απευθυνόμενοι προς την τουρκική πλευρά. 

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, χαρακτήρισε επιτυχημένο το πρόσφατο ταξίδι της κας Σακελλαροπούλου στο Καστελλόριζο, σημειώνοντας πως συνέπεσε με την αποκλιμάκωση στις εθνικές φουρτούνες. Ακόμη, εξέφρασε την ελπίδα του να συνεχιστεί η ηρεμία.

Από την πλευρά της, η κα Σακελλαροπούλου είπε ότι διαπίστωσε υψηλό αίσθημα πατριωτισμού, αποφασιστικότητα και ψυχραιμία και κάλεσε την Τουρκία να δει ότι η διπλωματία και ο διάλογος είναι οι μοναδικές λύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωση την ΠτΔ για όλες τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, δίνοντας έμφαση στα ελληνοτουρκικά.

Η πανδημία

Ακόμη, συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας με τον πρωθυπουργό να τονίζει τη σημασία της χρήσης μάσκας. Όπως διαπίστωσε, με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστούν δραστικότερα μέτρα.

Δήλωσε, επίσης, πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι έτοιμο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, σημειώνοντας ότι θα προστεθούν κρεβάτια ΜΕΘ. 

Η ελευθερία δεν μπορεί να αποτελεί επίκληση που θα οδηγεί σε ενέργειες που θα αποβαίνουν σε βάρος των άλλων, σημείωσε η κα Σακελλαροπούλου, επί του ιδίου θέματος.

Μόρια

Τέλος, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν και στην κατάσταση στη Λέσβο μετά τη φωτιά που κατέστρεψε τη Μόρια.

Η κα Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε τη δομή, που κάηκε ολοσχερώς, «ανοιχτή πληγή» που διαρκώς υπενθυμίζει ότι οι ευρωπαϊκές αξίες θα πρέπει να είναι παρούσες και στην ανθρωπιστική κρίση.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι το νέο σχέδιο της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο θα δώσει απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Tags:
Καστελλόριζο, ελληνοτουρκικά, Τουρκία, κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK