14:47 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Οι διμερείς σχέσεις Αθήνας-κοπίων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Σε νέα εποχή έχουν εισέλθει οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας όπως εκτίμησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την συνάντησή της νωρίτερα σήμερα με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ

Υπογράμμισε ιδιαιτέρως τη σημασία υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών στο σύνολό της, σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα της, με στόχο την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων των δύο κρατών.

Έκανε λόγο για σταθερή εκ μέρους της Ελλάδας υποστήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για την ένταξη νέου μέλους στην ΕΕ και με βάση τον σεβασμό των σχέσεων καλής γειτονίας.

Από την πλευρά του, ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την επίσκεψή του στην Ελλάδα στην παρούσα χρονική συγκυρία και τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποδίδει τους καρπούς της, καθώς οι διμερείς μας σχέσεις ενισχύονται σε όλους τους τομείς. Επεσήμανε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας της Βόρειας Μακεδονίας με τον στρατηγικό της εταίρο, την Ελλάδα, με την οποία τη συνδέουν δεσμοί φιλίας και εμπιστοσύνης.

Η κα Σακελλαροπούλου τον ενημέρωσε και για τις ενέργειες της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

«Αν και η κατάσταση δείχνει να παρουσιάζει βελτίωση, η ΕΕ και οι χώρες της περιοχής πρέπει να στείλουν σαφές μήνυμα ότι η βία δεν παράγει δίκαιο και ότι η ευημερία των λαών βασίζεται στις σχέσεις καλής γειτονίας» ανέφερε.

Απαντώντας, ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στη φίλη Βόρεια Μακεδονία.

Tags:
Βόρεια Μακεδονία, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ζόραν Ζάεφ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK