07:40 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Η Έλενα Ακρίτα έστρεψε τα πυρά της εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, καθώς εμφανίστηκε σε συναυλία χωρίς προστατευτική μάσκα.

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης παρευρέθηκε σε συναυλία της Άννας Βίσση στην Τεχνόπολη.

Μάλιστα, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες στα social media που απεικονίζουν τον δήμαρχο της Αθήνας σε τραπέζι, χωρίς να φοράει μάσκα, γεγονός που σχολίασε η Έλενα Ακρίτα.

«Χωρίς μάσκα ο Μπακογιάννης κι η παρέα του. Χτες Τεχνόπολη στην Άννα Βίσση. Με σχεδόν διακόσια κρούσματα στην Αττική, ο δήμαρχος του μεγάλου περιπάτου δίνει και πάλι το λαμπρό παράδειγμα, όπως τότε με το σιντριβάνι της Ομόνοιας» σχολίασε η δημοσιογράφος στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, αναρτώντας παράλληλα μια φωτογραφία του κ. Μπακογιάννη.

Μερικές ώρες αργότερα, ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε στην κ. Ακρίτα, πως «η  Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων όλο το καλοκαίρι, απέδειξε ότι μπορεί να διοργανώνει άψογες εκδηλώσεις, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και όλα τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια όλων, με επαγγελματισμό υψηλού επιπέδου και με απόλυτη υπευθυνότητα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας».

«Προφανώς θα συνεχίσω κι εγώ αλλά και όλοι όσοι αγαπούν τον πολιτισμό να συμμετέχουμε στις υποδειγματικές εκδηλώσεις της Τεχνόπολης. Και επειδή όσοι έρχονται δίνουν τα εύσημα στην ομάδα της Τεχνόπολης, εκείνοι που μας αμφισβητούν, ας έρθουν σε μια από τις επόμενες συναυλίες για να το διαπιστώσουν με τα ίδια τους τα μάτια. Θα περάσουν καλά και με απόλυτη ασφάλεια» σημειώνει ο δήμαρχος της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται πως χτες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της διασποράς της COVID-19, ενώ η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας.

Τα νέα μέτρα στην Αττική περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Σε όλες τις συναυλίες μειώνεται η χωρητικότητα από 75% σε 50%. Υποχρεωτική χρήση μάσκας, μόνο καθισμένοι, απαγορεύεται το αλκοόλ και το κάπνισμα.
  • Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική (ΚΑΔ 56301001, 56301009, 56301010, 56301011, 56301012)  και οι κλειστές αίθουσες συναυλιών με ΚΑΔ 90041009 παύουν να λειτουργούν για 14 ημέρες.
  • Θερινά και χειμερινά σινεμά η πληρότητα μειώνεται στο 60% από 7% και υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους θεατές στην είσοδο/έξοδο και στην παράσταση.
Tags:
συναυλία, Άννα Βίσση, Τεχνόπολις, υποχρεωτική χρήση μάσκας, μάσκες, μάσκα, Έλενα Ακρίτα, δήμος Αθηναίων, δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK