02:58 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σε τρεις άξονες θα κινηθούν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που άφησε πίσω του ο κυκλώνας «Ιανός», όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν από το κράτος για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσε ο κυκλώνας «Ιανός», γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στους τρεις άξονες που θα κινηθεί το έργο της αποκατάστασης. 

Στις πληγείσες περιοχές επιχειρούν 280 συνεργεία ελέγχου ώστε να γίνει πλήρης καταγραφή των ζημιών, είπε στην ΕΡΤ, συμπληρώνοντας πως περίπου τα μισά από τα 100 αυτά εκατομμύρια θα πάνε στον αγροτικό τομέα για την αποκατάσταση και αποζημίωση των καλλιεργειών.

Τα υπόλοιπα αφορούν στεγαστική συνδρομή τεχνολογικό εξοπλισμό και μηχανήματα που καταστράφηκαν από την πλημμύρα, επεσήμανε.

Έθεσε τους τρεις άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το έργο της αποκατάστασης και οι οποίοι είναι: συντονισμός, πολλά συνεργεία ελέγχων για καταμέτρηση των ζημιών και τα κονδύλια.

Ήδη 300 άτομα εργάζονται για την καταμέτρηση των ζημιών στην Καρδίτσα και 40 στη Φθιώτιδα κ.ο.κ. σημείωσε ο κ. Πέτσας και εστίασε στη σημασία αποκατάστασης των επικοινωνιών με τις περιοχές που παραμένουν αποκλεισμένες.

«Μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο κόστος για την αποκατάσταση των ζημιών και στις υποδομές. Στο Μουζάκι, για παράδειγμα, έχει σχεδιαστεί φράγμα και αντιπλημμυρικά έργα». 
Tags:
Στέλιος Πέτσας, κακοκαιρία, κακοκαιρία Ιανός, κυκλώνας Ιανός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK