14:41 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, της κύρωσης συμφωνιών μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ μίλησε για την ενίσχυση του ναύσταθμου στη Σούδα.

Η κυβέρνηση δρομολογεί την ενίσχυση του ναύσταθμου στη Σούδα, κάτι που, εκτιμάται πως αποτέλεσε αντικείμενο και των συζητήσεων που είχαν στη Θεσσαλονίκη οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδος - ΗΠΑ, Νίκος Δένδιας και Μάικ Πομπέο.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, της κύρωσης δύο συμφωνιών μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Ελλάδος και των ΗΠΑ.

«Αυτός είναι ένας ειλημμένος στόχος της κυβέρνησης. Υπάρχει στον σχεδιασμό μας, και γιατί το επιβάλλουν οι συγκυρίες, και γιατί πρέπει η χώρα μας να έχει παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση και ενίσχυση του Ναυστάθμου στη Κρήτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει, όπως είπε, και η επόμενη τροποποίηση της αμυντικής συνεργασίας.

«Οι Αμερικανοί αποδίδουν τεράστια στρατηγική σημασία στη Σούδα, αλλά και η ελληνική πλευρά αποδίδει τεράστια σημασία στην αναβάθμιση και ενίσχυσή της, κάτι που επιβάλλεται και από τη χρονική συγκυρία. Η χώρα μας θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο, και αυτό θα γίνει μέσα από την αναβάθμιση της Σούδας. Ήδη έχουν προβλεφθεί τα κονδύλια για ένα αναβαθμισμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα, με στόχο τη σταδιακή αλλά ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε αυτόν το σχεδιασμό μας εντάσσεται και η Σούδα, ώστε να γίνει ένας οργανωμένος και ενισχυμένος ναύσταθμος, για να αποτελέσει, σε μόνιμη βάση πλέον, την υποστήριξη των μονάδων του πολεμικού ναυτικού».

Τις δύο συμφωνίες υπερψήφισαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ενώ το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 καταψήφισαν και η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί προσεχώς στην ολομέλεια της Βουλής.

 

Tags:
άμυνα, Ελλάδα, ΗΠΑ, Σούδα, Νίκος Παναγιωτόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK