20:32 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Την άποψη ότι ο κ. Μητσοτάκης έφυγε με «άδεια χέρια» από τη Σύνοδο Κορυφής καθώς δεν εξασφαλίστηκαν κυρώσεις για την Τουρκία ή έστω μηχανισμός ενεργοποίησης αυτών, εξέφρασε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε μέσω ανάρτησής του στο Facebook πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έφυγε από της Βρυξέλλες «για ακόμα μια φορά με άδεια χέρια».

Ο κ. Τσίπρας δικαιολόγησε την άποψή του σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός δεν εξασφάλισε κυρώσεις για την Τουρκία ή έστω μηχανισμό που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί αν αρχίσουν και πάλι οι προκλήσεις της Τουρκίας.

«Ούτε κυρώσεις στην Τουρκία ούτε καν ένας μηχανισμός που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί αν ξεκινήσουν ξανά οι προκλήσεις» δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε τον λόγο που ο πρωθυπουργός εγκατέλειψε τελικά την προσπάθεια αποδεχόμενος τα συμπεράσματα της Συνόδου σε ένα μάλιστα κρίσιμο διάστημα.

«Τη μέρα που ανακοινώνεται επισήμως η ανάρτηση του Τουρκολιβυκού Συμφώνου στον ΟΗΕ. Τη μέρα που ανακοινώνεται συμφωνία των δυο πλευρών στο ΝΑΤΟ. Μια μέρα μετά την αναχώρηση Πομπέο από την Ελλάδα».

Δείτε το σύνολο της ανάρτησης:

Tags:
κυρώσεις κατά Τουρκίας, κυρώσεις, Τουρκία, Βρυξέλλες, Σύνοδος Κορυφής, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK