02:22 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

O διορισμός στη Βουλή της πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου, φαίνεται πως δεν θα προχωρήσει.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου στη Βουλή, φαίνεται πως τελικά ο διορισμός «παγώνει».

Σε γραπτή του δήλωση, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, επισημαίνει πως θα υπάρξουν τροποποιήσεις στον κανονισμό της Βουλής μετά την απόφαση της 7ης Οκτωβρίου, όπου δικάζεται η Χρυσή Αυγή.

Ωστόσο, όπως εξηγεί: «Πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο».

Πάντως, τονίζει ο κ. Τασούλας, είναι «αυτονόητο» πως θα δρομολογηθούν αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής και «εν τω μεταξύ η Ελένη Ζαρούλια δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

ΣΥΡΙΖΑ: «Επικοινωνιακό damage control» η αλλαγή του κανονισμού της Βουλής

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε ως «επικοινωνιακό damage control» την επερχόμενη αλλαγή.

«Αφού ο κ. Τασούλας πέντε μέρες πριν την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή διόρισε την υπόδικη νεοναζί Ζαρούλια ως μετακλητή στη Βουλή, αφού με δηλώσεις του επέμεινε ότι είναι "απόλυτο δικαίωμα" του κ. Μιχαλολιάκου και αφού το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου αντέδρασε σφόδρα, έσπευσε να δηλώσει ότι θα αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής, κατόπιν εορτής» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας παράλληλα πως «θα ήταν προτιμότερο να παραδεχθεί πως έκανε ανοησία και να ζητήσει απλά μια συγγνώμη».

«Τόσο αυτός όσο και ο κος Μητσοτάκης που θεωρεί ότι όλα μπορούν να γίνουν ανεκτά από τη κοινή γνώμη με τη μέθοδο του επικοινωνιακού damage control"» καταλήγει η δήλωση της Κουμουνδούρου.

Τι προηγήθηκε

Υπενθυμίζεται πως νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), δημοσιεύθηκε ο διορισμός της κας Ζαρούλια ως μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή.

Ο συγκεκριμένος διορισμός έγινε, σύμφωνα με τη σχετική δημοσίευση, βάσει των διατάξεων του κανονισμού της Βουλής (άρθρα 35 και 36) που δίνουν δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών κομμάτων της Βουλής να τοποθετούν μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή.

Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Τασούλας, Κυβέρνηση, ΝΔ, Μέγαρο Μαξίμου, Μαξίμου, διορισμός, Βουλή, Ελένη Ζαρούλια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK