02:18 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε δήλωση για την απόφαση του Τριμελές Εφετείου για τη Χρυσή Αυγή προχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Προέδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σχολίασε την απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής κατά τη συνάντησή της με τον Αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γ. Κουμουτσάκο.

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για τη Δημοκρατία. Στη μακρά δημοκρατική παράδοση της χώρας μας φαινόμενα ακραίας πολιτικής βίας ήτανε πάντοτε ξένα. Η σημερινή απόφαση αποτελεί επιβεβαίωση ότι η Δημοκρατία και οι Θεσμοί της έχουν πάντα τη δυνατότητα να ανατρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής τους» τόνισε.

Οι αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, με τα ηγετικά στελέχη της να κρίνονται ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίνονται ως ιστορικές.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες που ήταν αντιμέτωπος σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013.

Ίδια απόφαση ελήφθη από το Εφετείο Αθηνών και για ακόμη 15 άτομα, όλα μέλη του τάγματος εφόδου της Νίκαιας. Δύο άτομα αθωώθηκαν, λόγω αμφιβολιών.

Το δικαστήριο αποφάσισε, επίσης, ενοχή όλων των κατηγορουμένων για τις επιθέσεις που είχαν σημειωθεί κατά μελών του ΠΑΜΕ, αλλά και Αιγύπτιων αλιεργατών.

Tags:
Δίκη της Χρυσής Αυγής, δίκη, δημοκρατία, Χρυσή Αυγή, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK