03:07 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ικανοποιημένος για τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με την αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

«Ιστορική» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή στη συνάντησή του με την αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

«Υπήρξε και μια συντονισμένη δράση όπου ο κόσμος του πολιτισμού έπαιξε, κατά τη γνώμη μου, πάρα πολύ καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των κοινωνικών συσχετισμών».

Δήλωσε ακόμη πως πολλές φορές και οι δικαστικές αποφάσεις έχουν να κάνουν και με τους κοινωνικούς συσχετισμούς.

«Βεβαίως, ας γνωρίζουμε ότι τελειώσαμε με τη Χρυσή Αυγή, αλλά δεν τελειώσαμε με τον χρυσαυγιτισμό, με τον φασισμό, που βρίσκεται διαρκώς εκεί όπου υπάρχουν επιθέσεις, από τάγματα εφόδου σε μετανάστες, σε πρόσφυγες σε απροστάτευτους ανθρώπους». «Εκεί όπου υπάρχει bullying απέναντι στη διαφορετικότητα στις γειτονιές μας, στα σχολεία μας» συνέχισε, τονίζοντας ότι «αυτή είναι μια καθημερινή μάχη και ο κόσμος του πολιτισμού έχει να παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη μάχη γιατί είναι μάχη ιδεών».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής στήριξης στους εργαζόμενους του Πολιτισμού αναφορικά με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κόσμου του πολιτισμού.

«Πριν ξεκινήσει το lockdown υπήρξε η μείωση της δραστηριότητας. Σήμερα που δεν υπάρχει lockdown κανονικό, παρά μονάχα περιοριστικά μέτρα, εσείς δεν έχετε τη δυνατότητα -κι ούτε όλο το καλοκαίρι είχατε τη δυνατότητα- να δραστηριοποιηθείτε» είπε.

Καταλόγισε, μεταξύ άλλων, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ότι συμπεριφέρεται απέναντι στους δημιουργούς με «απαξιωτικό τρόπο».

Tags:
πολιτισμός, δίκη, Χρυσή Αυγή, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK