12:12 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Ως «ημερομηνία ορόσημο» για την ελληνική Δικαιοσύνη χαρακτήρισε την ημέρα έκδοσης της απόφασης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη Χρυσή Αυγή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Με άρθρο του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε ως «ορόσημο» τη μέρα έκδοσης της απόφασης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη Χρυσή Αυγή η οποία «αποτελεί εγκληματική οργάνωση, υπό τη διεύθυνση μάλιστα των κορυφαίων στελεχών της».

«Η απόφαση δημιουργεί νομικό προηγούμενο και αποτελεί πρότυπο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς βάσει αυτής δεν δύναται ούτε τώρα ούτε στο μέλλον να λειτουργεί εγκληματική οργάνωση υπό τον μανδύα κόμματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας.

Παράλληλα, έκανε λόγο για μία προσπάθεια η οποία επι της ουσίας έβαλε τέλος «στη δράση των ταγμάτων εφόδου μιας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία επιχειρούσε να επιβάλλει τις ναζιστικές της ιδέες στην πράξη». 

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιούνιο του 2012 ως υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη είχε «διακηρύξει» πως τα τάγματα εφόδου «δεν γίνονται ανεκτά».

«Επρόκειτο για μια προσπάθεια που δεν ήταν εύκολη και η οποία, για να ξεκινήσει, χρειαζόταν όχι μόνο η πολιτική βούληση, αλλά και η υπέρβαση της αμηχανίας που προκαλούσε σε μερίδα Θεσμών του κράτους το γεγονός ότι επρόκειτο για κοινοβουλευτικό κόμμα» τονίζει ο κ. Δένδιας υπογραμμίζοντας ότι «η Χρυσή Αυγή εισέπραξε τη δέουσα απάντηση από το κράτος Δικαίου».
Tags:
εγκληματική οργάνωση, δίκη, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK