16:58 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Αποστάσεις από τον πατέρα του, που εκπροσωπεί τον καταδικασθέντα Ιωάννη Λαγό και υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης για την έδρα, έσπευσε να πάρει ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Πλεύρης, σχολιάζει την εξαίρεση όλης της έδρας του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής που γνωστοποίησε ο πατέρας του, Κώστας, με αίτημα του Γιάννη Λαγού.

«Η υποβολή αιτήματος εξαίρεσης σε δικαστές, που εφάρμοσαν τον νόμο και απέδωσαν δικαιοσύνη, μετά την έκδοση της απόφασης γίνεται προσχηματικά και εκθέτει όποιον την υποβάλει. Η δημοκρατία διασφάλισε δίκαιη δίκη και οι αρνητές της κρίθηκαν ένοχοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν» έγραψε στο Τwitter ο Θάνος Πλεύρης.

Κατά την έναρξη της αγόρευσής του, ο Κώστας Πλεύρης, αναφέρθηκε στη μιντιακή κάλυψη της δίκης, που, όπως είπε, «προεξοφλούν το αποτέλεσμά της», και επεσήμανε πως υπάρχει «επηρεασμός του δικαστηρίου» από την πολιτική σκηνή, ακόμη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Διακυβεύεται η αξιοπιστία του δικαστηρίου σας. Έχουμε υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί» επέμεινε, συμπληρώνοντας πως «το δικαστήριό σας δεν δικάζει ούτε τον φασισμό ούτε τη δημοκρατία. Δικάζει πράξεις. Ο φασισμός και ο ναζισμός άλλωστε είναι ιδεολογίες. Δεν δικάζονται οι ιδεολογίες. Δεν νικάται ο φασισμός εδώ, ούτε με δικαστικές αποφάσεις. Και σας το λέω εγώ που δεν ανήκω στη Χρυσή Αυγή» υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγο, το δικαστήριο διέκοψε για μία ώρα προκειμένου η νέα σύνθεση να αποφασίσει για το αίτημα εξαίρεσης που κατέθεσε ο Γιάννης Λαγός.

Μάλιστα, η νέα πρόεδρος του δικαστηρίου, μόλις επανήλθε στην έδρα, απευθυνόμενη στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, τόνισε πως: «Εσείς δεν είστε διάδικος και επομένως δεν έχετε δικαίωμα λόγου. Να σεβαστείτε την απόφαση».

«Ευχαριστώ την εισαγγελέα που τεκμηρίωσε το αβάσιμο του αιτήματός μας στην αοριστία. Ξεκινώ από το τεκμήριο της αθωότητας» άρχισε τη δευτερολογία του επί της εξαιρέσεως ο κ. Πλεύρης, συνήγορος του Γιάννη Λαγού, διαμαρτυρόμενος ξανά για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που μολονότι δικαστής, είπε ότι «η Δημοκρατία μίλησε».
Tags:
δίκη, ναζί, Εφετείο Αθηνών, εφετείο, εγκληματική οργάνωση, Γιάννης Λαγός, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή, Κώστας Πλεύρης, Θάνος Πλεύρης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK