08:45 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου από το ακριτικό Καστελλόριζο, η οποία μεταδόθηκε την Τρίτη (13/10), και -μεταξύ άλλων- επεσήμανε πως «η Ελλάδα δεν έκανε καμία ενέργεια κλιμάκωσης με την Τουρκία».

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δήλωσε πως «η Ελλάδα δεν έκανε καμία ενέργεια κλιμάκωσης με την Τουρκία» σχολιάζοντας την τεταμένη κατάσταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Συγκεκριμένα, η ίδια ανέφερε στον ΑΝΤ1, την Τρίτη (13/10), πως τάσσεται υπέρ του διαλόγου γιατί, όπως είπε, η ένταση δεν ευνοεί κανένα κράτος.

Χαρακτηριστικά, η ΠτΔ τόνισε το εξής για το πρόσφατο ταξίδι της στο Καστελλόριζο και τα ελληνοτουρκικά:

«Δεν νομίζω ότι μπορεί ποτέ ένα ταξίδι Προέδρου της Δημοκρατίας μόνο αυτό να προκαλέσει οποιαδήποτε ένταση στην ελληνική επικράτεια όταν ταξιδεύει. Εγώ έγινα Πρόεδρος τον Μάρτιο, ανέλαβα τα καθήκοντά μου και λόγω της πανδημίας δεν μπόρεσα να ταξιδέψω αρκετά προς το παρόν, γιατί βέβαια θέλω να ταξιδέψω ει δυνατόν σε όλη τη χώρα. Αυτή είναι όχι μόνο επιθυμία μου, αλλά και υποχρέωσή μου συνταγματική θα έλεγα. Το ταξίδι εδώ λοιπόν έγινε για να τιμήσω τον τόπο. Ήταν ένα απολύτως ειρηνικό ταξίδι νομίζω από πλευράς μου και αυτό το μήνυμα θέλησα να περάσω, ήταν μήνυμα στήριξης στο Καστελλόριζο και στην τοπική κοινωνία».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι ο άνθρωπος ως έλλογο ον λύνει τις διαφορές του πάντα με ειρηνικό τρόπο, αυτό είναι το ζητούμενο. Υπάρχουν επιχειρήματα, υπάρχει ο διάλογος, υπάρχει τρόπος να συνεννοούμαστε όπως κάνουμε όλοι στην καθημερινή μας ζωή. Το ίδιο ισχύει και στην πολιτική. Η ένταση είναι κάτι που πρέπει πάντα σε όλα τα επίπεδα να αποφεύγουμε. Απλώς βέβαια στην πολιτική και στις σχέσεις μάλιστα δύο χωρών που έχουν μια μακρά ιστορία και μια βαριά ιστορία θα έλεγα. Όταν -ου μη γένοιτο- φτάσει κανείς σε κάποια σημεία, προφανώς θα πρέπει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, εάν οτιδήποτε χρειαστεί να γίνει. Η Ελλάδα σε αυτή την ιστορία με την Τουρκία φυσικά δεν έκανε καμία ενέργεια κλιμάκωσης. Αυτό που θέλω είναι πάντα ο διάλογος γιατί η ένταση δεν είναι καλή για κανένα. Οι λαοί δεν ευημερούν μέσα στην ένταση. Οι λαοί ευημερούν στη σταθερότητα και στην ηρεμία για να μπορούν να βαδίσουν έτσι προς το μέλλον».

Η Σακελλαροπούλου, τον περασμένο Μάρτιο, έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το ύπατο αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και εκείνη σχολίασε πως «δεν αισθάνεται διαφορετικά».

Ακόμα, τόνισε:

«Δεν ξέρω αν η εικόνα που δίνω, ελπίζω ότι είναι ίσως διαφορετική γιατί οι γυναίκες έχουμε την ενσυναίσθηση, έχουμε έναν άλλο τρόπο να διαχειριζόμαστε τον λόγο και με τη συμπεριφορά μας και απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι λίγο και εγώ, προκαλούμε έτσι κάποια άλλα αισθήματα στους γύρω μας. Μπορούμε να περνάμε μηνύματα με διαφορετικό τρόπο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η ΠτΔ αναφέρθηκε στη νέα γενιά, στην οποία -όπως είπε- ανήκει και η κόρη της, και υπογράμμισε πως κάτι της οφείλεται εξαιτίας των δέκα δύσκολων μνημονιακών ετών.

Ειδικότερα, η ίδια είπε:

«Οι νέοι άνθρωποι έχουν πάντα κάτι να μας δώσουν, τις ιδέες τους, τα όνειρά τους και νομίζω ότι δίνουν, έχουν μια άλλη δυναμική που βοηθάει εμάς που σιγά σιγά μεγαλώνουμε. Ζούμε σε πολύ δύσκολους καιρούς και ιδίως στην Ελλάδα και παγκόσμια βέβαια αλλά, στην Ελλάδα, τα τελευταία δέκα χρόνια με την οικονομική κρίση και τώρα με την πανδημία. Πιστεύω ότι αυτή η γενιά στην οποία ανήκει και η κόρη μου, για παράδειγμα, σε αυτά τα παιδιά στερήσαμε κάποια πράγματα, γιατί τους αφήσαμε προβλήματα πολλά και οφείλουμε κάτι να τους δώσουμε, νομίζω, πάνω σε αυτό».
Tags:
ΑΝΤ1, ελληνοτουρκικά, Τουρκία, Ελλάδα, Καστελόριζο, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK