00:56 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (679)
0 10
Βρείτε μας

Στην τουρκική επιθετικότητα που επηρεάζουν τις σχέσεις Αθήνας - Άγκυρας αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο έθιξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό της, Ρούμεν Ράντεφ.

Όπως ανέφερε η ΠτΔ, η Άγκυρα έχει επιδοθεί σε μια επιθετική συμπεριφορά και μια εμπρηστική ρητορική εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου που οδηγούν σε μια πρωτοφανή κλιμάκωση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με τα πρόσφατα συμπεράσματά του, άνοιξε ένα παράθυρο ευκαιρίας στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας υποδεικνύοντας τη μοναδική οδό της διεθνούς νομιμότητας που είναι η αποφυγή μονομερών ενεργειών.

Πάντως, η ΠτΔ τόνισε πως «η Τουρκία δείχνει επιμονή στη συνέχιση της παραβατικής συμπεριφοράς, με πρόσφατα παραδείγματα τη δυνατότητα άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και τη συνεχιζόμενη παραβατική συμπεριφορά στην κυπριακή ΑΟΖ. Και φυσικά το πλέον πρόσφατο παράδειγμα είναι η νέα έξοδος του "Oruc Reis", το οποίο θα συνεχίσει παραβατικές δραστηριότητες στην περιοχή που μπορεί να φθάσουν έως και 6,5 μίλια έξω από το Καστελλόριζο».

Τέλος, εξήρε τις σχέσεις Ελλάδας-Βουλγαρίας, οι οποίες έχουν βάθος χρόνου και στηρίζονται στο κοινό όραμα για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία όχι μόνο στις δυο χώρες αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (679)
Tags:
Τουρκία, Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, τουρκική προκλητικότητα, προκλήσεις, Βουλγαρία, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΠΤΔ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK