04:28 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (681)
0 0 0
Βρείτε μας

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο καιρό η Άγκυρα αθετεί τις δεσμεύσεις της σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Για αθέτηση των δεσμεύσεων που έχει πάρει η Τουρκία έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε ότι ενώ αναμέναμε πρόσκληση της Τουρκίας και ακριβή ημερομηνία για τη διεξαγωγή του 61ου γύρου διερευνητικών επαφών, τελικά είχαμε πρόκληση από τη γείτονα χώρα και μάλιστα διπλή.

«Αντί της πρόσκλησης, είχαμε πρόκληση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «αναξιοπιστία της Τουρκίας» η οποία «δεν σέβεται» τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής όπως αυτά ορίστηκαν στις αρχές Οκτώβρη. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώθηκε ότι οι κύριοι Μητσοτάκης και Αναστασιάδης θα θέσουν σήμερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τόσο το θέμα του ανοίγματος του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων όσο και την νέα έξοδο του Oruc Reis.

«Οι δύο αυτές κινήσεις [της Τουρκίας] συγκρούονται ευθέως με τα συμπεράσματα του Συνόδου Κορυφής» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Έτσι, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως «δεν μπορούν να γίνουν συνομιλίες» εν μέσω απειλών, ωστόσο, όπως είπε, η Ελλάδα παραμένει ψύχραιμη και με αυτοπεποίθηση τόσο όσον αφορά την διεθνή στήριξη όσο και σχετικά με την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (681)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK