20:07 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (645)
0 10
Βρείτε μας

Σε δήλωση αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού και τις τουρκικές προκλήσεις, προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ζήτημα της Τουρκίας και τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ζήτησε να μπει στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να προσθέσει το ζήτημα στο πρόγραμμα και ο Σαρλ Μισέλ το δέχτηκε. 

Ως εκ τούτου, όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, αύριο θα ενημερώσει για το ζήτημα τους συναδέλφους του.

«Δυστυχώς η Τουρκία φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική συμπεριφορά» ανέφερε και πρόσθεσε πως και η πρέπει να είναι συνεπής ΕΕ ως προς την εφαρμογή των μέτρων για την προκλητική αυτή συμπεριφορά.

Βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της επιδημίας

«Βρισκόμαστε σε ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας. Η Ελλάδα τα πηγαίνει ακόμα αρκετά καλυτέρα» τόνισε.

Ανέφερε δε πως εφόσον οι ειδικοί υποδείξουν στην κυβέρνηση την ανάγκη για προσθετά μέτρα τοπικού χαρακτήρα δεν θα διστάσει να τα εφαρμόσει.

Τελεσίγραφο μίας εβδομάδας δίνει η ΕΕ στην Τουρκία

Προθεσμία μίας εβδομάδας στην Τουρκία μετά τις ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο, έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τους ομολόγους του της Γερμανίας και της Πολωνίας, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λεντριάν, ανέφερε ότι η μπάλα βρίσκεται στην περιοχή της Άγκυρας, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να αλλάξει την ισορροπία ισχύος, αν η Τουρκία δεν επιστρέψει στον διάλογο.

«Είναι ξεκάθαρο σε εμάς ότι η Τουρκία προβαίνει διαρκώς σε προκλητικές ενέργειες οι οποίες είναι απαράδεκτες» ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο Χάικο Μάας χαρακτήρισε απαράδεκτη την κίνηση της Τουρκίας να στείλει ερευνητικό σκάφος της και πάλι στη Μεσόγειο, ενώ για την πιθανότητα να αποφασιστούν κυρώσεις από την ΕΕ, ο Μάας δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, πως η Ένωση θα περιμένει μια εβδομάδα για να αποφασίσει πώς θα αντιδράσει. 

Στο ΕΛΚ το ζήτημα της Τουρκίας

Τις ενέργειες της Τουρκίας έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΕΛΚ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, την απόλυτη στήριξή τους στην Ελλάδα εξέφρασαν από την πλευρά τους οι αρχηγοί κυβερνήσεων και των κομμάτων που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ Ντόναλντ Τουσκ δε, δηλώνοντας την πλήρη στήριξή του στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι αντιλαμβάνεται την τουρκική προκλητικότητα και τόνισε ότι πρέπει να μπουν όρια σε αυτήν.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (645)
Tags:
κυρώσεις, Ανατολική Μεσόγειος, Σαρλ Μισέλ, ΕΕ, Σύνοδος Κορυφής, Ελλάδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK