22:01 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα, Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, το Brexit, αλλά και οι εξελίξεις όπως και τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης συζητήθηκαν οι προσπάθειες των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και η προοπτική ανάπτυξης ενός εμβολίου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν ακόμη οι σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit, οι δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις και οι προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν ώστε να βρεθεί αμοιβαία επωφελής συμφωνία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου τα προβλήματα που δημιουργεί στην Ανατολική Μεσόγειο η συμπεριφορά της Τουρκίας κι επανέλαβε τη διάθεση της Ελλάδας για εξεύρεση λύσης μέσω της διπλωματικής οδού στο ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών».

Στη διάρκεια της συνομιλίας μίλησαν ακόμη για την προοπτική του Κυπριακού μετά και τις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας της τουρκοκυπριακής κοινότητας και υπογραμμίστηκε ότι η επίλυση του Κυπριακού θα ήταν προς όφελος όλων.

Τέλος οι δύο ηγέτες επισήμαναν την ανάγκη ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ενώ ειδική αναφορά έγινε στη συμμετοχή της Βρετανίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία το 1821.

Tags:
κορονοϊός, Ελλάδα, Τουρκία, Brexit, Μπόρις Τζόνσον, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK