06:44 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1943)
0 03
Βρείτε μας

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απάντησε στην κριτική που δέχεται περί περί έξαρσης του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω συνωστισμού.

Το 95% των δρομολογίων των λεωφορείων στην Αθήνα έχουν χωρητικότητα κάτω του 65% ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας στην κριτική περί έξαρσης του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω συνωστισμού.

«Καλύτερα ένα λεωφορείο γεμάτο ή ένας συρμός του μετρό και όλοι να φοράνε μάσκα παρά ένα λεωφορείο μισοάδειο με τους μισούς να φοράνε μάσκα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε πως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι «όλα ρόδινα» στα Μέσα Μεταφοράς. Γι' αυτό τον λόγο υπογράμμισε τη σημασία της χρήσης μάσκας και γενικότερα της εφαρμογής των μέτρων προστασίας που εγκρίνονται από τους ειδικούς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο βουλευτής και τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπάς είχε σημειώσει την ανάγκη μιας ξεχωριστής και αναλυτικής συζήτησης σχετικά με το θέμα τονίζοντας ότι «ο συνωστισμός είναι πολύ αποκαρδιωτικός στα μέσα σταθερής τροχιάς».

«Θα πρέπει να ανοίξουμε μια πάρα πολύ σοβαρή κουβέντα για το τι συμβαίνει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και καλώ και εσάς προσωπικά, αλλά και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να μην καταφύγει στην εύκολη πολιτική δίοδο που λέει ότι φταίνε οι πλατείες και οι συνωστισμό των νέων που παίρνουν μια μπύρα από το περίπτερο και την πίνουν στην πλατεία» είπε ο κ. Παπάς.

Από την πλευρά του, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ανοιχτός να απαντήσει στη Βουλή σε όλες τις ερωτήσεις και τις απορίες που υπάρχουν, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1943)
Tags:
μέτρα προστασίας, μάσκα, μέσα μαζικής μεταφοράς, COVID-19, συνωστισμός, κορονοϊός, υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κώστας Καραμανλής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK