22:05 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Το ΜέΡΑ25 αποχώρησε από την διαδικασία της προτάσεως μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα., όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής του Γιάνης Βαρουφάκης καταγγέλλοντας τη συνέργεια κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ομιλία του επικεντρώθηκε στην οικονομία, την κυβερνητική πολιτική, αλλά και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο έναντι του Πτωχευτικού Κώδικα, αλλά για την συνολική του πολιτική.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση δήλωσε πως ο Πτωχευτικός Κώδικας «δεν είναι άλλος ένας νόμος, αλλά είναι το Α και το Ω των θεμελίων μιας κοινωνίας, ιδίως μιας καπιταλιστικής, όπου τα πάντα εξαρτώνται από τι χρωστάει ποιος σε ποιον»

Σκληρή ήταν η κριτική του και κατά του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, τον οποίο επέκρινε για την θητεία του την περίοδο 2012-2014, ως αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών αλλά και την σημερινή.

Ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι ο κ. Σταϊκούρας δεν ήταν σε θέση να κάνει μια σωστή εκτίμηση για την ύφεση και ότι παρουσιάζει την κατάρρευση ως επιτυχία.

Τον επέκρινε επίσης για «ανθελληνικές πράξεις» μεταξύ των οποίων ότι «σιγοντάρησε» τον κ. Στουρνάρα στο κλείσιμο των τραπεζών το 2015

Εν κατακλείδι, είπε ο κ. Βαρουφάκης, «η πρόταση δυσπιστίας απέναντι στον κ. Σταϊκούρα είναι το ίδιο απαράδεκτη όσο και η πολιτική, και γενικότερα, η τακτική που ακολουθεί το υπ. Οικονομικών και ο ίδιος ο υπουργός», παρά το γεγονός, όπως είπε ότι η ευθύνη είναι συλλογική, όλης της κυβέρνησης.

Ο κ. Βαρουφάκης κάλεσε την κυβέρνηση να οργανώσει μια προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για να συζητηθεί τι συνέβη το 2015.

Tags:
πτωχευτικός κώδικας, Χρήστος Σταϊκούρας, ομιλία, Βουλή, ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK