15:53 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1959)
0 01
Βρείτε μας

Την εκτίμηση ότι η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχει βελτιωθεί εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μίλησε στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104.6» για την κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες συγκοινωνίες εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχει βελτιωθεί διότι υπάρχει σχεδιασμός για ανάδειξη των προβλημάτων καθώς και ενίσχυσης και ανανέωσης του στόλου.

Παράλληλα, τόνισε πως ήδη βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας λεωφορεία ΚΤΕΛ προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα μέσα μεταφοράς ενώ έχουν ξεκινήσει νέες προσλήψεις. Σημείωσε επίσης, πως ο νέος στόλος των μέσων μεταφοράς θα αποτελείται από ηλεκτρικά οχήματα για να αποτραπεί περαιτέρω επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπουργό μέχρι τον Νοέμβριο θα προστεθούν άλλα 100 λεωφορεία.

Σχετικά με την τωρινή κατάσταση, ο κ. Καραμανλής εξήγησε πως σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχει σε ποσοστό 65% αποσυμφόρηση στα μέσα μεταφοράς.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψή του στις Σέρρες και την επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή εξέφρασε την ανησυχία του για ένα τοπικό lockdown λόγω της αύξησης κρουσμάτων ελπίζοντας ωστόσο την αποφυγή μιας τέτοιας δυσμενούς εξέλιξης.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1959)
Tags:
μέσα μαζικής μεταφοράς, συνωστισμός, υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK