14:27 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι μίλησε, μεταξύ άλλων, για την Τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ κάνοντας λόγο για μια «ειλικρινή σχέση» που ευνοεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Για μια τριμερή επαφή που «ενώνει ανθρώπους και χώρες» έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι, σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά την τριμερή διάσκεψη Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι θα πρέπει οι τρεις χώρες να συνεχίσουν να συνεργάζονται για τη «σταθερότητα, την αμυντική συνεργασία και την ασφάλεια» στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Πιστεύω στη σημασία αυτής της τριγωνικής συνεργασίας» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ.

Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Ασκενάζι αφού ευχαρίστησε τους ομολόγους του, τους προσκάλεσε σε μια μελλοντική συνάντηση στο Ισραήλ προκειμένου να επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά η συνεργασία των τριών χωρών.

Τέλος σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ σημείωσε ότι «μετά από πολλές διπλωματικές δυσκολίες, γινόμαστε σήμερα μάρτυρες ενός παραθύρου ευκαιριών» αναφερόμενος στην ομαλοποίηση των διπλωματικών σχέσεων με το Μπαχρέιν, το Σουδάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα του ότι και άλλες χώρες να ενταχθούν σε αυτές τις πρωτοβουλίες ενώ κάλεσε την Παλαιστινιακή Αρχή να εκμεταλλευτεί αυτήν την ευκαιρία.

Tags:
Γκάμπι Ασκενάζι, Νίκος Χριστοδουλίδης, Κύπρος, Ελλάδα, Ισραήλ, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK