12:29 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την πανδημία περιλαμβάνει το πρόγραμμα του πρωθυπουργού.

Στις 11:00 το πρωί θα ξεκινήσει η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει και το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, με το πρόγραμμα της συνεδρίασης να περιλαμβάνει παρουσιάσεις νομοσχεδίων από διάφορους υπουργούς, καθώς και εισηγήσεις από άλλους.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 19:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει μέρος, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τον κορονοϊό.

Το πρόγραμμα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού, στην εν λόγω συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα συζητηθούν τα εξής:

  • Παρουσίαση από τους υπουργούς, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό, την απλοποίηση και την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση των βασικών αξόνων του νομοσχεδίου «Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας».
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/633 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Απριλίου 2019 για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στον πρωτογενή τομέα.
  • Παρουσίαση από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Στέλιο Πέτσα του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1808 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Νοεμβρίου 2018 για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων και άλλες ρυθμίσεις της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια του νομοσχεδίου «Κύρωση του από 21.1.2020 Μνημονίου Συνεργασίας για τη δωρεά μεταξύ της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς του Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και του Ελληνικού Δημοσίου για τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας στους Έλληνες πολίτες».
  • Παρουσίαση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη της πορείας προετοιμασίας και βασικών παραμέτρων του ελληνικού σχεδίου για το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την επιλογή μέλους της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων προτεινόμενου από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την τροποποίηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου ως προς τη σύσταση και συγκρότηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής.

 

Tags:
πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τηλεδιάσκεψη, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Υπουργείο Εργασίας, Υπουργείο Ανάπτυξης, κορονοϊός, υπουργικό συμβούλιο, Κυβέρνηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK