22:34 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (373)
0 15
Βρείτε μας

Κατηγορηματικός απέναντι στην πραγματοποίηση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου, εμφανίστηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απεύθυνε έκκληση και παράλληλα προειδοποίηση να σταματήσουν οι συναθροίσεις σε δρόμους, σε πλατείες, σε σπίτια για την καταπολέμηση της διασποράς της COVID-19, ενώ σε λίγες ώρες τίθεται σε ισχύ το δεύτερο lockdown στη χώρα μας.

Μιλώντας στο STAR, παράλληλα, διεμήνυσε πως oι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας θα είναι συνεχείς, με την παρουσία εισαγγελέων ώστε να αποτραπούν φαινόμενα και εικόνες συγχρωτισμού.

Αναφερόμενος στην ένταση που παρατηρήθηκε νωρίτερα σήμερα στη Θεσσαλονίκη με διαδηλωτές κατά των μέτρων, επισήμανε πως «ο σύμμαχος του ιού είναι η συνάθροιση. Προς τι λοιπόν αυτή η συμπεριφορά; Ορισμένοι αντιλαμβάνονται τη συμπεριφορά τους σαν να πρέπει να πηγαίνουν κόντρα στις αποφάσεις της Πολιτείας. Εμείς έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε το 99% των πολιτών και δεν θα κάνουμε πίσω». 

Για ακόμη μια φορά, εμφανίστηκε και πάλι ανένδοτος σχετικά με την παραδοσιακή πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου, λέγοντας πως: «Ο εορτασμός θα γίνει. Αυτό που δε θα γίνει είναι η πορεία. Γιατί είναι σαν να ρίχνουμε βενζίνη στη φωτιά του κορονοϊού».

Όπως πρόσθεσε, είναι πιθανό να γίνουν άλλες εκδηλώσεις, με κατάθεση στεφάνων από τα κόμματα, αν και διευκρίνισε ότι δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι αποφάσεις της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας πως «μέχρι εκεί όμως, πορεία δεν πρόκειται να γίνει. Γιατί αν γίνει πορεία θα είναι ανεύθυνη η κυβέρνηση».

«Δεν γιορτάσαμε 25/3, δεν γιορτάσαμε Πάσχα, δεν γιορτάσαμε 28/10, δεν θα γιορτάσουμε και το Πολυτεχνείο» εξήγησε ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ.           

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως εάν εφαρμοστούν με πίστη και με αφοσίωση τα μέτρα τα πράγματα θα πάνε καλά.

«Αξίζει τον κόπο και τη θυσία να τηρήσουμε τα μέτρα, ώστε σε τρεις εβδομάδες να επιστρέψουμε στην κανονικότητα» κατέληξε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Θέμα:
Lockdown (373)
Tags:
κρούσματα, COVID-19, κορονοϊός, lockdown, διαδηλωτές, διαδήλωση, πορείες, πορεία, επέτειος του Πολυτεχνείου, Πολυτεχνείο, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK