18:13 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1080)
0 13
Βρείτε μας

Δεν θα αποχωριστούμε εύκολα τη μάσκα, τουλάχιστον μέσα στους επόμενους μήνες, εκτίμησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλας.

Η χρήση της μάσκας θα μας συνοδεύσει σίγουρα μέχρι και τους πρώτους μήνες της άνοιξης, τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός: 

«Η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας θα είναι κάτι που θα μας ακολουθήσει έως τους πρώτους μήνες της άνοιξης». 

Ο υπουργός επανέλαβε πως «οι νέοι άνθρωποι τον ιό τον μεταφέρουν ασυμπτωματικά. Χωρίς να το καταλαβαίνουν, χωρίς να το επιδιώξουν, βάζουν σε κίνδυνο τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους», απευθύνοντας έκκληση για την τήρηση των μέτρων και την προστασία των ανθρώπων που αγαπάμε. 

Ο υπουργός έκανε έκκληση συγκεκριμένα στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και τις ευπαθείς ομάδες να προσέξουν ιδιαίτερα. 

Ο κ. Κικίλιας επικαλέστηκε το επιτυχές παράδειγμα του Ισραήλ που μέσα σε τρεις εβδομάδες κατάφερε να μειώσει τον αριθμό των κρουσμάτων από 11.500 σε λιγότερα από 400, τονίζοντας πως «θέλουμε και στην Ελλάδα να πετύχει το lockdown του Ισραήλ». 

Για το εμβόλιο τόνισε ότι συμφώνα με τα τελευταία στοιχειά θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του έτους με τις αρχές του 2021 και θα δοθεί σε πρώτη φάση σε ευπαθείς ομάδες και υγειονομικούς.

Θέμα:
Lockdown (1080)
Tags:
lockdown, μάσκα, κορονοϊός, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK