03:58 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες της Διαδικασίας του Βερολίνου είχε σήμερα, Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη, εστιάζοντας στην προοπτική της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες της Διαδικασίας του Βερολίνου, στην οποία συμπροεδρεύουν η Βουλγαρία και η Βόρεια Μακεδονία. 

© Φωτογραφία : DIMITRIS PAPAMITSOS / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επανέλαβε την προσήλωση της χώρας μας στην ατζέντα της Θεσσαλονίκης και στη στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών της περιοχής.

«Ο μετασχηματισμός των Δυτικών Βαλκανίων σε μια περιοχή ειρήνης, σταθερότητας, ανάπτυξης και ευημερίας είναι σημαντικός τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, επισήμανε ότι κρίσιμα ζητήματα, όπως το κράτος δικαίου, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων, η ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών αλλά και η τήρηση των συμφωνιών αποτελούν προϋποθέσεις για την πορεία ένταξης στην ΕΕ, των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Μάλιστα, επισήμανε ότι η εκπλήρωση των κριτηρίων της διαδικασίας διεύρυνσης, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι σχέσεις καλής γειτονίας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, είναι κομβικής σημασίας.

Αναφερόμενος στην πανδημία, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η παγκόσμια υγειονομική κρίση του κορονοϊού αναδεικνύει την αλληλεξάρτηση και την ανάγκη ευρύτερης συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες της περιοχής, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Tags:
Βαλκάνια, ΕΕ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK