22:54 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1815)
0 04
Βρείτε μας

Ιδιώτες γιατρούς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), με μισθό 2.000 ευρώ, αφορολόγητα και συμβάσεις έως και έναν χρόνο, προτείνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απευθύνει πρόσκληση στους ιδιώτες γιατρούς όλης της χώρας να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας της COVID-19 στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ): «Σύμφωνα με την πρόταση που διατύπωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, οι ιδιώτες γιατροί που θα συνδράμουν στο ΕΣΥ, θα είναι διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά με εστίαση στις ειδικότητες αιχμής για την αντιμετώπιση της επιδημίας».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η πρόταση του υπουργού Υγείας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων «συμβάσεις για έξι μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους έξι μήνες. Μηνιαίες αμοιβές 2.000 ευρώ αφορολόγητα, καθώς και αμειβόμενες εφημερίες. Πλήρη ή μερική απασχόληση. Αμοιβές για επίσκεψη κατ' οίκον, καθώς και αμοιβές για τηλεσυμβουλευτική».

Ο ΠΙΣ ζήτησε την άμεση υπογραφή των ανάλογων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για την τόνωση του συστήματος δημόσιας υγείας αλλά και την έκτακτη ενίσχυση των γιατρών του ΕΣΥ, με αύξηση αμοιβών, ειδικά όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού.

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1815)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Μισθοί, μισθός, προσλήψεις, πρόσκληση, σύστημα υγείας, δημόσια υγεία, Υγεία, ΕΣΥ, ιδιώτης, Βασίλης Κικίλιας, γιατροί, γιατρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK