23:09 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη Βουλή, παρείχε διαβεβαιώσεις ότι δεν αλλάζουν οι ημέρες λειτουργίας των καταστημάτων και δεν θεσμοθετείται το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή.

Διαβεβαιώσεις ότι δεν αλλάζουν οι ημέρες λειτουργίας των καταστημάτων και δεν θεσμοθετείται το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Ο κ. Γεωργιάδης θεωρεί πως η παρερμηνεία προέκυψε από την προσθήκη που γίνεται για τα καταστήματα που λειτουργούν σε περιοχές κάτω των 5.000 κατοίκων.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ): «Ξεκαθαρίζουμε μια γκρίζα ζώνη που υπήρχε για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σε περιοχές κάτω των 5.000 κατοίκων και πρόκειται για μίνι μάρκετ, φούρνους, ζαχαροπλαστεία και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που επειδή άνοιγαν την Κυριακή, οι Περιφέρειες, μετά από καταγγελίες που γινόντουσαν, τους επέβαλαν πρόστιμα ύψους 10.000, 15.000, 20.000 ευρώ».

«Αυτό ρυθμίζουμε, για κάποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανεμπορίου που λειτουργούν σε περιοχές με λιγότερους από 5.000 κατοίκους, και όχι για κάποιες αλυσίδες όπως ακούσαμε να λέγεται» διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις περί μαζικών προσλήψεων στη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, ισχυριζόμενος ότι οι προσλήψεις είναι αρκετά περιορισμένες και μάλιστα έχουν περιγραφεί οι ειδικότητες - και όλες αφορούν ειδικότητες πληροφορικής.

 

Tags:
κατάστημα εστίασης, πολυκατάστημα, κατάστημα, Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριακή, εμπορικά καταστήματα, ανοιχτά καταστήματα, πολυκαταστήματα, καταστήματα, ανοιχτά μαγαζιά, μαγαζιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK