21:46 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (408)
0 12
Βρείτε μας

«Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων είναι πάνω από το χειρότερο πιθανό σενάριο που είχαν προβλέψει οι επιστήμονες» διεμήνυσε ο Στέλιος Πέτσας.

Στις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας της COVID-19 που επελαύνει στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Είμαστε εδώ και αρκετές ημέρες και στη Βόρεια Ελλάδα και σε άλλες περιοχές της χώρας, με αυξημένα μέτρα επιτήρησης και προστασίας, αλλά τα κρούσματα παραμένουν υψηλά και ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα παρά ότι έχουν τα μέτρα 14 ημέρες. Για να προλάβουμε περαιτέρω πίεση στο σύστημα υγείας αποφασίσαμε να σκληρύνουμε τα μέτρα» τόνισε μιλώντας στο MEGA.

Παράλληλα, υποστήριξε πως τα σκληρότερα μέτρα που θα μπορούσε να λάβει η ελληνική κυβέρνηση σε περίπτωση που επιδεινωθεί η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας περιλαμβάνουν τον περαιτέρω περιορισμό στις μετακινήσεις, ή «περιορισμό κάποιων δραστηριοτήτων που είναι μέχρι σήμερα ελεύθερες, όπως τα σχολεία και επαγγελματικές δραστηριότητες που τώρα λειτουργούν ενώ δεν λειτουργούσαν».

Ακόμη, σημείωσε πως «τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν υψηλότερη κινητικότητα απ' ό,τι θα δικαιολογούσε η περίσταση. Τα SMS είναι περισσότερο αυξημένα απ' ό,τι στο πρώτο lockdown», ενώ δεν επέρριψε την ευθύνη στους πολίτες, τονίζοντας πως «υπάρχει κόπωση, η οποία εκφράζεται με μια γενική χαλάρωση, είτε αυτό αφορά την κίνηση στους δρόμους είτε τις συνθήκες στην Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό πρέπει να παίρνουμε μέτρα γρηγορότερα».

«Το βασικό ζήτημα που μας απασχολεί είναι να αντέξει το σύστημα υγείας γιατί η πίεση σε αυτό θα κορυφώνεται τις επόμενες 7-10 μέρες. Τα κρούσματα περιμένουμε ότι θα επιπεδοποιηθούν στην καμπύλη τους και θα αρχίσει να πέφτει» διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, σκοπός της κυβέρνησης είναι να υπάρξει γρήγορα κάμψη των κρουσμάτων και να δημιουργηθεί τζίρος στην αγορά τον Δεκέμβριο και τα Χριστούγεννα, ενώ δεν απέκλεισε την επέκταση των μέτρων και τον Δεκέμβριο.

Θέμα:
Lockdown (408)
Tags:
κρούσματα, ΝΔ, Στέλιος Πέτσας, άνοιγμα σχολείων, κλειστά σχολεία, σχολεία, σχολείο, απαγόρευση κυκλοφορίας, COVID-19, lockdown, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK