01:43 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1785)
0 30
Βρείτε μας

Σε δραματικό αλλά και ιδιαίτερα καταγγελτικό τόνο κινήθηκε η ομιλία του γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή.

Για τον ορατό κίνδυνο η εξάπλωση της πανδημίας να πάρει μεγάλες διαστάσεις ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση μίλησε στη Βουλή, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συζήτηση για την κατάσταση στη χώρα κατά την περίοδο της πανδημίας. 

Χαρακτηρίζοντας «κρίσιμη» την κατάσταση «γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στα όριά τους» και πως πλέον δεν μετράμε κρούσματα, αλλά «στεκόμαστε στους δεκάδες νεκρούς καθημερινά», ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως «οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν και έκτακτα μέτρα. Μέτρα, που η κυβέρνησή σας θα έπρεπε να είχε πάρει από την πρώτη στιγμή. Μπορούσατε, αλλά δεν τα πήρατε από συνειδητή επιλογή» είπε.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως η κριτική του ΚΚΕ δεν αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

«Μπορούσατε να θωρακίσετε το ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις προσωπικού, όπως σας φώναζαν οι γιατροί και οι υγειονομικοί. Αντί για αυτό βαφτίσατε θωράκιση τα μπαλώματα και την ανακύκλωση του προσωπικού. Μπορούσατε να πάρετε μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με βάση τις προτάσεις των σωματείων. Δεν το κάνατε γιατί την προστασία τη θεωρείτε κόστος. Και το κόστος απειλεί την καπιταλιστική κερδοφορία» τόνισε.

Παράλληλα, κατήγγειλε πως δεν έγιναν προσλήψεις εκπαιδευτικών και αντί αυτού αυξήθηκαν οι μαθητές ανά τάξη ενώ δεν πήραν και μέτρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Αντί να πάρετε τα αναγκαία μέτρα εννιά μήνες τώρα, επιλέγετε να πορεύεστε με σημαία την ατομική ευθύνη» συμπλήρωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1785)
Tags:
Βουλή, πανδημία, ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK