19:39 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (515)
0 09
Βρείτε μας

«Εκπονείται επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού», επεσήμανε το πρωί του Σαββάτου ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Εξηγήσεις αναφορικά με το πότε θα καταφτάσουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 στην Ελλάδα, αλλά και το πλάνο για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, έδωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υφυπουργός, επεσήμανε πως στις αρχές του 2021 θα έρθουν στη χώρα μας οι δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό, ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και θα διασφαλίζεται η επάρκεια για όλο τον πληθυσμό.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με τις εταιρείες Pfizer και Biontech, AstraZeneca, Sanofi and Johnson & Johnson για τα πειραματικά τους εμβόλια και βρίσκεται σε συνομιλίες με τις Moderna, CureVac και Novavax για την εξασφάλιση και των δικών τους πειραματικών εμβολίων» υποστήριξε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Μάλιστα, η Συμφωνία Προαγοράς προβλέπει ότι οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αγοράσουν 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer και Biontech με τη δυνατότητα επιπλέον προμήθειας 100 εκατομμυρίων δόσεων, ενώ η κατανομή στα κράτη-μέλη θα γίνει σύμφωνα με τον πληθυσμό της κάθε χώρας.

Τέλος, η ΕΕ διαπραγματεύεται για την τιμή προμήθειας των εμβολίων, ενώ η τελική τιμή θα είναι ενιαία για όλα τα κράτη μέλη, ενώ Το επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού ήδη εκπονείται, κατόπιν των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και άλλων αρμόδιων φορέων.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (515)
Tags:
Βασίλης Κοντοζαμάνης, COVID-19, κορονοϊός, εμβολιασμός, εμβόλιο, εμβόλια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK