10:56 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (379)
0 0 0
Βρείτε μας

«Οι εξαιρετικές συνθήκες στις οποίες ζούμε υποχρεώνουν στη λήψη εξαιρετικών μέτρων» έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδιών σταθμών.

«Δύσκολη» απόφαση, «που ως την τελευταία στιγμή πιστεύαμε πως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε», χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών.

Σε μήνυμα της στο Facebook, η κα Σακελλαροπούλου τονίζει ότι η αναστολή δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα για τα παιδιά, τους γονείς, τους δασκάλους, μια νέα σειρά από προβλήματα – οικογενειακού προγραμματισμού, εκπαιδευτικού συντονισμού, ενδεχόμενης ψυχολογικής επιβάρυνσης– που καλούνται να διαχειριστούν.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει, η πανδημία καλπάζει –και παρότι δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί δεν αποτέλεσαν εστίες υπερμετάδοσης, παρότι τα παιδιά έμαθαν από νωρίς ότι πρέπει να προστατεύονται και να προστατεύουν και πειθάρχησαν με συγκινητική προθυμία στις υποδείξεις των δασκάλων τους, η ανάγκη να περισταλεί ο συγχρωτισμός των ενηλίκων και να περιοριστούν οι μετακινήσεις τους επέβαλε μια δύσκολη απόφαση, που ως την τελευταία στιγμή πιστεύαμε πως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε.

«Οι εξαιρετικές συνθήκες στις οποίες ζούμε υποχρεώνουν στη λήψη εξαιρετικών μέτρων. Κανείς δεν θέλει τα σχολεία κλειστά, τα παιδιά απομονωμένα στο σπίτι, μακριά από τους φίλους και τους δασκάλους τους, μακριά από τους χώρους όπου κατ’ εξοχήν μαθαίνουν τη συνεργασία και τη συμμετοχή, τον σεβασμό και την υπευθυνότητα, όπου, με δυο λόγια, κοινωνικοποιούνται» επισημαίνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Καθώς, όπως σημειώνει, το πρόκριμα αυτής της δύσκολης περιόδου είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

«Το μάθημα που πρόλαβαν να δώσουν οι δάσκαλοι και να εμπεδώσουν τόσο γρήγορα τα παιδιά, ότι για να είναι τα ίδια καλά πρέπει να είναι καλά και οι γύρω τους και ότι η ευτυχία του συνόλου επιτυγχάνεται όταν η ατομική ευθύνη συναρτάται με την κοινωνική υποχρέωση και την πολιτειακή μέριμνα, είναι μάθημα για όλους μας» καταλήγει στην ανάρτησή της η κα Σακελλαροπούλου.
Θέμα:
Lockdown (379)
Tags:
COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, lockdown, κλειστά σχολεία, σχολεία, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK