04:22 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής καταθέτει με αφορμή την απόφαση απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου, το ΜέΡΑ25.

Το ΜέΡΑ25 προχωρά, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, σε κατάθεση αίτησης ακύρωσης και αίτησης αναστολής κατά της απόφασης που απαγορεύει την πορεία του Πολυτεχνείου. 

Οι σχετικές αιτήσεις κατατέθηκαν σήμερα το πρωί στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τους δικηγόρους του κόμματος και υπογράφονται από τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη και το Κόμμα.

«Οι λόγοι ακύρωσης της σχετικής κατάπτυστης απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αφορούν την παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας (βασιζόμενοι και στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και την σχετική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου του Αμβούργου τον Απρίλιο) και την έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας του περιορισμού του δικαιώματος του συνέρχεσθαι» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, όπως αναφέρει το κόμμα, έχει τοποθετηθεί σχετικά με την παραβίαση του Συντάγματος και την ουσιαστική αναστολή του άρθρου 11, καθώς περιορίζεται καθολικά ο ίδιος ο πυρήνας του σχετικού δικαιώματος των πολιτών.

«Ελπίζουμε και το ΣτΕ να κάνει δεκτές τις σχετικές αιτήσεις μας και να ακυρώσει αυτή την αντιδημοκρατική και αυταρχική απόφαση της Κυβέρνησης» τονίζει ακόμη η ανακοίνωση.

Κοινό κείμενο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 

«Να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση» για απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων σε όλη την Ελλάδα, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, καλούν την κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 με κοινό κείμενο που υπογράφουν και το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Γιάνης Βαρουφάκης το κείμενο υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, καθώς και πανεπιστημιακοί, συνδικαλιστές και δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας επικοινώνησε τηλεφωνικά και με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία αρνήθηκε οι βουλευτές του κόμματός της να υπογράψουν το κείμενο, γιατί, όπως είπε, με αυτόν τον τρόπο «παίζεται το παιχνίδι του Μητσοτάκη».

Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, επέτειος του Πολυτεχνείου, Πολυτεχνείο, Γιάνης Βαρουφάκης, ΜέΡΑ25, ΣτΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK