16:36 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Δριμύ ήταν το «κατηγορώ» του ΚΚΕ απέναντι στη στάση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Για στήσιμο σκηνικού σύγκρουσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του το ΚΚΕ αναφορικά με την απόφασή τους να ακυρώσουν τους εορτασμούς του Πολυτεχνείου και την απαγόρευση των συναθροίσεων. 

«Ο στόχος τους είναι προφανής: Να αποπροσανατολίσουν απ' τις τεράστιες ευθύνες του στη διαχείριση της πανδημίας, που οδηγούν στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και στα καθημερινά ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων. Αυτό αποδεικνύεται, άλλωστε, και απ' την ύπουλη προσπάθεια του πρωθυπουργού να προκαλέσει συνειρμούς ανάμεσα στα θύματα της πανδημίας και στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, που οργανώνεται υπεύθυνα, με τον απαραίτητο συμβολισμό που έχει φέτος, και με όλα τα μέτρα προστασίας» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Κατηγορεί ακόμη την κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει μέτρα στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς κ.ά.

«Το μόνο που απομένει στην κυβέρνηση της ΝΔ είναι να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων, για τον γιορτασμό και την πορεία του Πολυτεχνείου! Τίποτα διαφορετικό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από το λαό και τη νεολαία!» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Ο πρωθυπουργός έκανε νωρίτερα, έκκληση στα κόμματα σε «αυτοσυγκράτηση», αλλά και συμμετοχή σε μία «από κοινού πρωτοβουλία τιμής στο Πολυτεχνείο».

«Με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με μία λιτή επίσκεψη και με ένα λουλούδι. Αλλά με πολλή ευθύνη για το καλό των Ελλήνων και της πατρίδας» ανέφερε σε μήνυμά του.
Tags:
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συναθροίσεις, ΣΥΡΙΖΑ, επέτειος του Πολυτεχνείου, πρωθυπουργός, ΚΚΕ, Πολυτεχνείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK