11:10 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 11
Βρείτε μας

Μήνυμα για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία κατέθεσε στεφάνι.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο, ανήμερα της 47ης επετείου του

Το Πολυτεχνείο αποτέλεσε «αφετηρία της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας μας» σημείωσε η κα Σακελλαροπούλου σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους, μετά την κατάθεση του στεφάνου.

Έλευση της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Πολυτεχνείο για την κατάθεση στεφάνου
© Sputnik
Έλευση της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Πολυτεχνείο για την κατάθεση στεφάνου
«Ήταν μία κορυφαία πράξη αντίστασης, σύμβολο πολιτικής ελευθερίας που καθόρισε όχι μία γενικά και τους αγωνιστές της, που οφείλουμε την ύψιστη τιμή, αλλά και την πιο προοδευτική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας».

Όπως επεσήμανε στο μήνυμά της, «η Δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες. Μας υπενθυμίζει ότι οι νέοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας». 

Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε στις πρωτόγνωρες συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται ο φετινός εορτασμός, τόνισε, ωστόσο πως το κοινό καλό είναι πάνω από την ατομικότητα.

«Το μήνυμα που εκπέμπει, όμως, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είναι καθολικό: Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης. Η υπέρβαση της ατομικότητάς μας για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη, είναι, σήμερα, ο δικός μας αγώνας».
Στο Πολυτεχνείο η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για την κατάθεση στεφάνου
© Sputnik
Στο Πολυτεχνείο η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για την κατάθεση στεφάνου
Tags:
Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πολυτεχνείο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK