23:38 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 13
Βρείτε μας

Για «όργιο καταστολής» έκανε λόγο το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Όπως τονίζεται, επρόκειτο για μια συγκέντρωση που τηρούσε στο μέγιστο βαθμό όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

H Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ μέσω ανακοίνωσης καταγγέλλει «το σημερινό όργιο καταστολής» από τις δυνάμεις της Αστυνομίας απέναντι σε μια συγκέντρωση που, όπως σημειώνεται, τηρούσε στο μέγιστο βαθμό όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την αποφυγή ενδεχόμενης διασποράς του κορονοϊού.

«Η κυβέρνηση και η αστυνομία απάντησαν με χημικά, αύρες, με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, με προπηλακισμούς βουλευτών του ΚΚΕ, με στοχοποίηση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές και βίαιους τραυματισμούς διαδηλωτών» αναφέρει το ΠΑΜΕ.

Παράλληλα, ο συνδικαλιστικός φορέας τονίζει ότι η ψυχραιμία των διαδηλωτών απέτρεψε το ενδεχόμενο να «θρηνήσουμε θύματα» καθώς με «ιδιαίτερο μένος στοχοποιούσαν συνδικαλιστές, ορμούσαν αδιακρίτως για να απομονώσουν νεολαίους και παιδιά που προσπαθούσαν να ξεφύγουν».

«Οι πρώτοι που δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση ήταν οι φυλακισθέντες-εξορισθέντες 1967-74» καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκτιμά ότι «στόχος ήταν να υπάρξουν θύματα».

«Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες! Αν κάποιος πρέπει να συλληφθεί άμεσα, είναι ο υπουργός Δημόσιας τάξης!» καταλήγει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.
Tags:
Αθήνα, επέτειος του Πολυτεχνείου, πορεία, ΚΚΕ, συγκέντρωση, καταστολή, ΠΑΜΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK