23:57 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ένταση έχει ξεσπάσει μεταξύ του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το πρόστιμο που επιβλήθηκε στη γυναίκα που άφησε ένα λουλούδι στην πόρτα του Πολυτεχνείου.

Κόντρα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο το πρόστιμο που επιβλήθηκε στη γυναίκα που πήγε να αφήσει ένα λουλούδι στην πόρτα του Πολυτεχνείου, ανήμερα της 47ης επετείου του.

Σήμερα έγινε γνωστό πως το πρόστιμο των 300 δεν θα βεβαιωθεί στη γυναίκα που πήγε στο σημείο στέλνοντας 6 στο 13033.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε χθες επικοινωνία με την εν λόγω κυρία, δηλώνοντας πως το πρόστιμο πρέπει να ακυρωθεί.

«Πυρά» από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του, επέκρινε τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Σήμερα το πρωί στις 8:00 ο διευθυντής Τροχαίας Αττικής, επικοινώνησε στην εργασία της με την κυρία που κατέθεσε λουλούδια στο Πολυτεχνείο, ώστε να αρθεί το διοικητικό πρόστιμο που της επεβλήθη χθες. 

Η απόφαση για την άρση είχε παρθεί και η αυτονόητη έμπρακτη συγνώμη είχε ζητηθεί από χθες το απόγευμα, από την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ώρες αργότερα κι αφού το πρόστιμο είχε αρθεί, έσπευσε να επικοινωνήσει και αυτός μαζί της. Κατόπιν εορτής. Η συμπόνια και η κατανόησή του άργησαν πάλι. Για ένα θέμα που είχε λυθεί έσπευσε σε μικροκομματική εκμετάλλευση».

Βεβαίωση προστίμου σε γυναίκα έξω από το Πολυτεχνείο
© Sputnik / Anastasia Stamatopoulou
Βεβαίωση προστίμου σε γυναίκα έξω από το Πολυτεχνείο

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν άργησε να έρθει, με το κόμμα να εκδίδει ανακοίνωση, σημειώνοντας πως «ο συμπονετικός κ. Χρυσοχοΐδης στη χθεσινή του συνέντευξη το βράδυ δεν είπε κουβέντα για την υποτιθέμενη απόφαση να αρθεί το πρόστιμο στη γυναίκα που πήγε να αφήσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο».

Όπως διαπιστώνει το κόμμα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός αναγκάστηκε να «μαζέψει άρον - άρον το αδιανόητο πρόστιμο» μετά την «κατακραυγή», ενώ σημειώνει πως πλέον «ζητάει και τα ρέστα από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επειδή τόλμησε να επικοινωνήσει χθες το βράδυ μαζί της και να πει το αυτονόητο, ότι πρέπει να ακυρωθεί το πρόστιμο».

«Αλλά ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει ο κ. Χρυσοχοΐδης;» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Tags:
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK